CANCELLED: Freeride World Tour Andorra

I Andorra skall agnarna skiljas från vetet då endast ett fåtal av världens bästa friåkare tar sig vidare till den stora finalen i Verbier. Dags för fjärde stoppet av Freeride World Tour anno 2019. Platsen är Andorra, skidorten Ordino Arcalis. Live-streamen startar lördag förmiddag klockan 10:45.

UPPDATERING 6/3tävlingsstart torsdag morgon kl 8.30!

I skidor herr ligger Kristoffer Turdell tvåa totalt inför tävlingen i Andorra. Ettan Markus Eder från Italien har chansen att säkra totalsegern 2019 redan imorgon efter sin fenomenala säsong med vinst i både Hakuba och Kicking Horse, samt silver i Fieberbrunn. Är han bland de 6 första så är han världsmätare redan före tävlingen i Verbier.

Reine Barkered ligger sexa totalt och är bland de 12 skidherrarna som just nu är kvalificerade till finalen i Verbier. Carl Regner ligger på 16:e plats och är på fel sida av kvalstrecket men har all chans att klättra i kraft av framförallt sin egna åkning, men också då både Yann Rausis och Craig Murray som är högre rankade inte kommer till start i Andorra och därmed inte får några nya poäng.

Precis som i resten av Europa har ett högtryck bränt bort mycket av snön i Andorra, och vi får troligen se en tävling i variabla snöförhållanden från slush till omfruset. Första åkaren droppar in 10.45 och det är skidor dam i form av norska Hedvig Wessel som öppnar eventet.

Live stream 

– start lördag 2 mars klockan 10:45

Startordning

1. Ski Women
2. Snow Women
3. Ski Men
4. Snow Men

Face Check – Estanays Forcast

Startlistor

Ranking inför tävlingen i Andorra

Update inför tävlingen

Skidor herr

Skidor dam

Snowboard herr

Snowboard dam

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.