LIVE: Freeride World Tour Andorra

Omtag i Andorra. Nu är Freeride World Tour på banan igen. Tävlingen går imorgon torsdag, live stream börjar klockan 8.30.

LIVE STREAM 
– start torsdag morgon klockan 8.30

Årets upplaga av Freeride World Tour laddar som bäst inför fjärde tävlingen. Det är som arrangörerna kallar det ”crunch time” vilket innebär att de 12 skidåkande herrar, 6 brädåkande herrar, lika många skidåkande damer, och slutligen 4 brädåkande damer som kvalar till finalen i Verbier ska utses.

Tävlingen i Andorra var tänkt att köras i lördags, men fick ställas in eftersom kyliga vindar gjorde snön stenhård och det där förlåtande slushlagret som behövdes för att åkarna inte skulle tokdö vid potentialla krascher uteblev. Men nu går alltså tävlingen imorgon bitti istället, torsdag 7 mars klockan 8.30.

I skidor herr ligger Kristoffer Turdell tvåa totalt inför tävlingen i Andorra. Ettan Markus Eder från Italien har chansen att säkra totalsegern 2019 redan imorgon efter sin fenomenala säsong med vinst i både Hakuba och Kicking Horse, samt silver i Fieberbrunn. Är han bland de 6 första så är han världsmätare redan före tävlingen i Verbier, precis som ”Turtle” gjorde förra vintern.

Reine Barkered ligger sexa totalt och är bland de 12 skidherrarna som just nu är kvalificerade till finalen i Verbier, men kommer inte till start imorgon på grund av personliga skäl, enligt hans sociala media. Carl Regner ligger på 16:e plats och är på fel sida av kvalstrecket men har all chans att klättra i kraft av framförallt sin egna åkning, men också då både Yann Rausis och Craig Murray, samt nämnda Reine Barkered som är högre rankade inte kommer till start i Andorra.

Precis som i resten av Europa har ett högtryck bränt bort mycket av snön i Andorra, och vi får troligen se en tävling i variabla snöförhållanden från slush till omfruset. Första åkaren fransmannen Ludovic Guillot-Diat på bräda, för övrigt mannen som vann kvalplatsen före svenska Cody Bramwell som körde vilse i sista kvaltävlingen Obergurgl-Hochgurgl  förra vintern.

Startordning

1. Snowboard Men
2. Ski Men
3. Snowboard Women
4. Ski Women
Startlistor
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.