Ny dokumentär om drömmar och helveten på Mt Everest

Vinter 2017/2018 kommer en ny filmsatsning om den svensk äventyrare Robin Tryggs äventyr på Mt Everest. ”Bortom Tingri” kommer att bli en dokumentär om en ung mans längtan efter Himalaya och både de vedermödor och belöningar som dessa drömmar orsakat. Långfilmen får du vänta på, men trailern ser du redan idag. 

 2015 begav sig den svenske äventyraren Robin Trygg till Himalaya i ett försök att bli den förste svensk att ha klättrat världens högsta berg, Mt Everest, från både Nepal och Tibet. En förödande jordbävning grusade hans planer och bestigningen förvandlades till en räddningsinsats. I fjol gjordes ett nytt försök att besegra ”Världens Tak”. Nu blir Robin Tryggs äventyr långfilm i dokumentären Bortom Tingri.

Under två år får vi följa en ung mans längtan efter de största tänkbara äventyren och mest krävande av utmaningar. Tryggs drömmar om Himalaya väcktes till liv genom böcker och heroiska berättelser under tonåren och eskalerade till en utmaning som kom att förändra hans liv för alltid. Filmen är inre resa där Robins val av ensamexpeditioner ställs mot tankar på familj och försakande som tvingats fram längs den väg vilken hans målmedvetenhet fört in honom på.

Bortom Tingri är regisserad, producerad och finansierad av en liten grupp människor som tycker att långfilm och äventyr är det mest spännande som finns. Det är Peter Svensson, Ulrik Hansson, Richard Rost och Greg Camilleri som är dokumentärskaparna. I samarbete med produktionsbolagen Pitch Work och Another Brother bearbetas och produceras just nu de två hundra timmar material som fångats från Robin Tryggs äventyr. Två minuter av allt detta filmmaterial ser du i trailern för ”Bortom Tingri” nedan.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.