Ny fokusblogg: Stina Jakobsson

Freerides bloggsatsning inför vintern fortsätter och vi kan nu stolt presentera Stina Jakobsson som det senaste tillskottet i vår skara fokusbloggare.


Stina på kontoret
Foto: Robert Hamilton Smith

Välkommen Stina! Vad har du hittat på sen du stod på skidor sist?
Förra säsongen avslutade traditionsenligt i Riksgränsen med SBMC (Swedish Big Mountain Championship aka NM) och som tur var för mitt självförtorendet blev det en seger. Sedan dess har jag tränat och blivit stark samt sprungit runt som servitris på restaurang Riche i Stockholm.

Vilka är dina reflektioner från den gångna säsongen?
Först nu i efterhand har jag kunnat sätta mig ner och konstaterat att jag ville lite för mycket förra säsongen. Tävla, driva ett eget projekt, även om det inte var jag som var huvudpersonen bakom Generation Flinga och konstant resande gjorde att jag aldrig hann slappna av och bara åka skidor för skojs skull. Jag hade antaligen mått bra av det efter tre extremt skadefyllda år. Jag hade helt klart en rolig säsong men jag kom aldrig helt upp på den nivå på skidåkning som jag låg innan skadorna, vilket är trist.


Stina är ny fokusbloggare på Freeride
Foto: Marcus Hansen
Hur ser planerna ut inför den kommande säsongen ut?
Planerna inför kommande säsong är lite vaga än så länge. Jag vill tävla och jag vill filma men vilka tävlingar och vilken film det blir är inte klart. Inte ens vart jag ska bo är säkert. Men som sagt ska jag försöka jobba mer med kvalitet än kvantitet denna vinter.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
En friåkares vardag, eller i alla fall min. Jag tror att jag är en utav dem som tränar mest flitigt i hela friåkningsvärlden, eller i alla fall går ut med att jag tränar. Så i början blir det nog en del om det. Sen så fort vintersäsongen kommer igång blir det en del resebeskrivningar och prat om snö lite här och där. Självklart kommer jag även slänga in mina tankar om triviala ting också.

 

 

 

 

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.