Ny funktion: Håll koll på var snön kommer falla

Nu behöver du inte tyda rönnbär för att veta hur mycket snö det kommer att bli. I vår förbättrade avdelning skidorter kan du få puderlarm innan snön har börjat falla samt se prognoser för de kommande 9 dagarna.

En rejäl make-over har gjorts på avdelningen skidorter för att ni skall kunna ha ännu mer nytta av den. Här är några av nyheterna:

Snöfallstoppen

Här kan du se topplista för var det beräknas komma mest snö. Antingen i hela världen eller världsdel eller enskilt land. Prognosen beräknas från ortens mittenhöjd, alltså mitt emellan topp- och dalstationen. Du kan se både för de kommande dygnet och de två följande dygnen. Alltså tre dygn totalt.

Snöfallstoppen just nu med hur mycket snö som kommer falla det närmaste dygnet och de närmaste 72 timmarna.

https://www.freeride.se/skidorter/powder-finder.php

 

 

Puderlarm

Spara puderlarm för de orter som du är intresserad av och bli meddelad via mail om det väntas falla över 15cm på ett dygn.

Spara puderlarm för hur många orter du vill och bli meddelad inför ett snöfall över 15 cm på ett dygn.

https://www.freeride.se/skidorter/settings.php

 

 

Skidort

På enskilda skidorter kan du nu få snöprognoser och bevaka lössnöläget. Det första du ser är en tredagars prognos med nederbörd och väderlek. Är siffran i rött faller dessvärre nederbörden som regn medan den kommer som snö om det är blått. Klickar du dig runt lite kan du få se alla bilder från orten, fakta, pistkartor, recensioner och webbkameror.

De blå siffrorna visar snöfall och hur mycket medan de röda är regn.

https://www.freeride.se/skidorter/mt-baker/vader/

 

Land

Få en snabb och enkel överblick på vilka skidorter som är populära i ett land, vad Freerides användare gett för betyg, hur snöläget är, hur mycket snö som fallit senaste dygnet och hur mycket snö de kommer få under de kommande 72 timmarna.

https://www.freeride.se/skidorter/sverige/

Vi hoppas att ni kommer få användning av dessa funktioner när ni planerar resor, vill se om era kompisar som är ute och reser talar sanning eller bara hålla koll på snöläget i världen. Grunddatan kommer från YR och beräknas sedan efter en modell framtagen i samarbete med olika sakkunniga för att så korrekt som möjligt visa vilken snömängd som kommer att falla.

Saknar vi någon skidort? Kommentera artikeln så försöker vi lösa det!

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
13 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (13)