Sommarcamp i Sverige – på snö

Erik Rosenfors/RiksgränsenSommarläger för skidåkare är inget ovanligt, men hålls de innanför Sveriges gränser brukar de inte innefatta snö. Istället har hugadeskid- och brädåkare tidigare fått bege sig till Norge eller Alperna för att få ta del av det vita guldet sommartid. Men nu är det alltså dags. Skidåkning i slutet av maj och början på juni är det som gäller och snösäkra Riksgränsen (som visserligen ligger precis vid gränsen till Norge) är orten som står som värd för campet.

Det kommer att byggas en mycket kreativ slopestyle-linje i backen ”Snobben” och initiativtagaren Jan Olov Aikio säger såhär om parken:
– Vi vill bygga något nytt och kreativt, inte bara raka linjer utan hitta på något nytt som går att åka på många sätt av alla typer av skidåkare.

Det ryktas även om att Henrik Harlaut kommer infinna sig på campet några dagar tillsammans med Jesper Tjäder, Emma Dahlström, Sebastian Karlsson och många flera.

Datumen för Riksgränsen Swedish Snowboard & Freeski Camp är 28/5 till 1/6, och medarrangörer är Vinteridrottsgymnasiet, Rymdgymnasiet i Kiruna & RISK.

Text: Jesper Norén
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.