Regnérs nya videoserie är för Svennebananer

Vad får du om du tar en sockerkakssmet och byter ut äggen mot två av Sveriges bästa skidåkare, sockret mot de två bästa personligheterna och vetemjölet och bakpulvret mot ett kameracrew? Du får bröderna Regnérs nya videoserie – Does Your Brother Ski – fast med lite smör och vaniljsocker på.

I vinter kan du dra en lättnadens suck. Olle och Carl Regnér kommer att dokumentera sin skidåkning och livsstil, till allas våran stora glädje.

Två av de tre beryktade bröderna Regnér har i och med vinterns ankomst bytt trafikvaktsvästen mot skalställ. Den mest dynamiska brödraduon sedan bröderna Bronett föll förra året snöpligt på mållinjen i FWQ, efter att sista tävlingen blivit inställd. Platserna fyra och fem räckte inte upp till kvalgränsen, men de visade att de hade kvalitéer utöver de vanliga. Den fotsnabbe och trixige Carl och den bombastiskt kraftfulla Olle kompletterar varandra inte bara åkmässigt utan även personligt. I vinter kommer ni att få lära känna dessa två närmare när de lanserar serien Does Your Brother Ski – ett namn snott från ett skatecrew från Östersund [Åoustersöuund].
– Jag väntar bara på att någon skall ringa och lacka ur, säger Carl när han packar ner den sista snorkelförlängaren i väskan.

Bröderna är på väg till Japan för premiären av en FWQ-tävling i Asien. Med sig har de förutom Reine Barkered och Kristoffer Turdell, filmaren Tim Forsström Jacobsson och fotografen Anton Enerlöv. Tillsammans med Tims bror Ted bildar de produktionsbolaget som skall föra dig närmare skidåkning på världsnivå, men också komma under skinnet på två bröder med framtiden för sig, som både kan njuta av livet och vara seriösa idrottsmän på samma gång.

– Grundtanken var att komma bort lite från allt det orelaterbara man ser idag när folk skall marknadsföra skidprylar. Det är så långt ifrån vad Svennebanan sysslar med. Vi vill komma åt den där goa skidglädjen som vi alla gillar så mycket, säger Carl medan han lassar ner en extra snorkel i väskan. Bara för säkerhets skull.

Det första avsnittet är så gott som klart. Där blir det inte så mycket skidåkning utan vi får lära känna 24-åriga Carl och 27-åriga Olle lite närmare. Det andra avsnittet skall spelas in i Japan. Efter det följer kameran bröderna när de kör kvaltouren runtomkring i världen.

Frontfigurerna utlovar både bra och dåliga dagar men också en och annan after ski. Första avsnittet väntas komma inom kort och minst fyra avsnitt totalt är utlovade.

Vi är beredda med ögondroppar och popcorn.

Se Även: På Skype med bröderna Regnér

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.