Se alla filmer från Åre Video Challenge 2020

Åre Video Challenge är avgjort och det var familjen Wallner som kammade hem dubbla priser under Åre Bike Festival som i år genomfördes digitalt. Se vinnarfilmen och övriga bidrag här.

I helgen avgjordes den sjunde upplagan av Åre Video Challenge som är en del av cykelfestivalen Åre Bike Festival. Själva festivalen fick, inte helt oväntat, genomföras digitalt på grund av rådande pandemi. Videotävlingen gick däremot i stort sett att genomföra som planerat, bortsett från den fysiska prisutdelningen med tillhörande festligheter.

Denna populära videotävling för cyklister går kortfattat ut på att varje lag har festivalhelgen på sig till att spela in en film på maximalt fem minuter där vinnare därefter koras av tittare/publik samt en utvald jury.

Fyra lag deltog och nivån var genomgående hög, men det var cykelfamiljen Wallner som drog det längsta strået. ”Wallner’s World” föll både juryn och tittarna i smaken och belönades därför dubbelt med både pris för bästa film samt publikens pris. I filmen får vi följa med Robin Wallner, Elin Nilsson och sonen Ted under en dag i Åre Bike Park, dokumenterat av farbror Niklas Wallner. Se vinnarfilmen och övriga bidrag nedan:

Wallner’s World

Cyklister:
Robin Wallner, Elin Nilsson och Ted Wallner

Filmare:
Niklas Wallner

 

Lightning Thunder

Cyklister:
Alexander Bäckwall, Johanna Küchler, Simon Johansson, Sophia Fernaeus, Johan Gustavsson, Christoffer van Kuijl, Elina Vesterlund, Johan Ekman, Jens Mineur och Elina Davidsson

Filmare:
Peter Eriksson och Philip Alexandersson

 

Team Lifehack

Cyklister och filmare:
Max Fredriksson, Anthon Thelander och Alma Wiggberg

 

SJU91

Cyklister och filmare:
Tobias Jangmo, Lukas Skiöld, Nils Buller, Ben Swar, Oliver Zwar, Emil Johansson, Marc Lundin och Josefine Ahlström

 

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.