Brandon Semenuk vann utför klipporna

Legendariska tävlingen Red Bull Rampage är tillbaka efter några års uppehåll. 17-årige Brandon Semenuk vann framför bland annat regerande mästaren Kyle Strait.

Red Bull Rampage: The Evolution avslutades igår med seger för 17-årige Brandon Semenuk. Semenuk körde en mycket snabb linje och droppade på ett sätt som placerade honom före alla andra storstjärnor som fanns på plats ute ibland sandstensklipporna nära Zion National Park, Virgin i Utah.

Red Bull Rampage startades 2001 som den mest nytänkade och extrema MTB-tävlingen mitt under en tid då cykel boomade på alla fronter. Sandstensklippor utanför Virgin i Utah var tävlingsarenan och förutom startporten och målgången var det helt upp till åkarna att välja sin linje ner. Hårigare cykling hade inte beskådats tidigare. Amerikanen Kyle Strait vann den senaste upplagan av tävlingen 2004. Sedan dess har inte tävlingen körts förrän i år. Många har uttryck vilket hålrum det har skapat och menar att tävlingen är en av de viktigare delarna i MTB:ns utveckling.

Videoklipp från kvalet och finalen nedanför.

Resultat: Red Bull Rampage: The Evolution

1. Brandon Semenuk
2. Kurt Sorge
3. Thomas Vanderham
4. Mike Kinrade
5. Cameron Zink
6. Mike Hopkins
7. Cedric Gracia
8. Graham Agassiz
9. Kyle Strait
10. Darren Berrecloth
11. Robbie Bourdon
12. Paul Basagoitia
13. Cam McCaul
14. Michal Marosi
15. Gee Atherton (kom inte till start)

Best Trick: Thomas Vanderham, no-hander över 18-meters gap

Text: Dan-Marcus Pethrus
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.