Kläppen Bike Park

Kläppen Bike Park inviger två nya leder. En led, som lättast kan beskrivas som en funpark, samt en riktigt brant singeltrack. Båda lederna är designade av Dirt Life.


Foto: Jens Sarlin/Ute

Kläppen kompletterar sin cykelanläggning genom att öppna två nya leder designade av downhill-/freeride-specialisterna Dirt Life.

Den nygrävda freeride-leden Vildsvinet kan liknas vid en funpark för cyklar. Banan inleds med en hoppsekvens med flera hopp efter varandra där varje åkare ges möjligheten att hitta sin egen linje anpassad efter svårighetsgrad. Beroende på hur avancerad åkare man är kan man välja grön till svart linje inne hoppområdet. Efter hoppområdet ansluter Vildsvinet till lederna Vesslan och Ormtungan så åkarna kan välja vilken linje man ska ta och kunna få omväxling.


Foto: Jens Sarlin/Ute

Foto: Jens Sarlin/Ute


Den andra nya banan har döpts
till Svarta Änkan, helt enkelt för att den ska vara den giftigaste i sitt slag i Sverige. Svartaänkan är svartare än en svart downhill-bana, eller ett singeltrack, alltså en skogsstig utför berget med stenar och rötter i dagen.  Efter en normalsvår början viker Svartaänkan ner för en Lostupsbranten där man bland annat tar sig ner på skrå med hjälp av två stycken broar.

Mer information och nyheter på klappen.se.
Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.