Cykelcamp utanför Lidköping tar form

Camp Active i Lidköping kombinerar slopestyle och dirt utomhus med teknisk park och skumgrop inomhus. Sommaren bjuder på camps och tävlingar.


Foto: Camp Active

I Lovene utanför Lidköping byggs det cykelpark för all form av träning på cykeln. Förutom dirtbanan och slopestylelinjerna finns det en park inomhus som även innehåller en skumgrop att träna avancerade trick som ofta kan ge landningar på fel köl.

Camp Active startade 2006 då med inriktning på gymnastik och trampolin. Det är inte förrän nu som cykel har kommit igång på campet. Freeride ringde upp svenske slopestylestjärnan Mikael Bolmstam som är cykelansvarig på Camp Active.

Vad är tanken med Camp Active?
Ambitionen med Camp Active är att man ska komma hit och bara ha skoj, samtidigt som man kan utvecklas i sin cykling, trampolin eller någon av de andra sporterna som finns här.


Foto: Camp Active

Vad finns det att cykla på hos er nu?
Inomhuscykelparken är en teknisk park med många böjar. Quarterpipes, spine, bank, wallride och två platåhopp. I anslutning till parken finns en foampit. I foampithallen finns även några ”riktiga” trampoliner som också kan användas i foampiten.

I utomhusparken finns just nu en slopestyledel med en stor box med två höjder, ramp hopp, ns drop, quarterpipe med jordbanks och en stor barkhög med två olika stora ramper. I dirt/trailsdelen finns en nybörjarslinga som man bara kan rulla igenom och fyra dirtslingor med två stycken mindre och två stora slingor.


Foto: Camp Active

Vad är din roll på Camp Active?
På campen är jag cykelansvarig, Just nu är bygget på utomhusparken i full gång så nu gräver jag runt i jorden med spade. När jag inte bygger så hänger jag mest på anläggningen med cyklisterna som kommer hit.

Vad händer på campet i sommar?
Nu i sommar har vi trampolin- och cykelläger. Läger är riktigt skoj och otroligt utvecklande då vi har väldigt duktiga ledare som inte fungerar som någon fotbollstränare som många tror, utan mer som en polare som ger inspiration. Så ledarna tillsammans med blandningen på alla deltagare gör att alla utvecklas plus att man träffar nya kompisar.

25-27 juli kommer vi att arrangera ett cykel jam, några härliga dagar där man cyklar, träffar folk och bara har det bra. Samtidigt kommer vi att köra tävlingar som till exempel Scott Junior Challenge som är för dom minsta, en ungdomsklass och även en pro klass. Förhoppningsvis så kommer vi ha utländska åkare med under helgen. Mer information om detta kommer upp på Camp Actives hemsida.


Foto: Camp Active

Hur ser en dag på campet ut hos er?
Som det ser ut nu så kan man vakna, ha frukosten serverad. Gå ut i dirtparken och köra allt ifrån trickhopp, trails, slopestyle inspirerade linjerna eller bara hänga lite i klätterväggen som sitter på startrampen. Sen är det lagom tid för lunch. Ut igen, men denna gång till hallarna där det finns trampoliner, foampit och cykelparken med ramper, spine och hopp mm. När krafterna börjar ta slut där inne är grillen varm och burgarna klara. Sätta sig ner och chilla i Mariaparken medan du kolla på de andra som hoppar på de nedsänkta trampolinerna. Sedan om det är någon som vågar ställer jag gärna upp på en beach vollyboll-match innan det är dags att dra sig tillbaks till bodelen för välbehövlig sömn.

Text: Dan-Marcus Pethrus

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.