Bydalsfjällen recensioner (Sida 3)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Bydalsfjällen?
Carlssone
2017-12-01
Till Bydalen åker du om du gillar lugn och ro, långa pister, lätt tillgänglig offpist och familjevänligt i backen. Vill du ha vattenland, sexstolsliftar, butiker och afterski finns mycket bättre alternativ, här får du inget av detta.

För mig med två barn som är i 10-12 års åldern och gillar just lugn och ro och noll liftköer passar Bydalen jätte bra. Vi kan alla tre ge oss ut på offpist "äventyr" som är av det snällare slaget eller åka långa härliga åk i välpreparerade pister hela dagen.
Vill jag ha utmaning finns några få lite mer utmanande offpistmöjligheter i skidområdet men de är ganska snart avklarade. Om jag där emot tar mig orken att knata själv finns Drommen och några andra möjligheter. Detta kräver god lavin kunskap, rätt utrustning samt lokalkännedom. Går att få om du hyr skidskolelärare/guide men det är inget skidskolan gör någon större reklam för.

Bydalen passar mig just nu när jag åker med min familj men skulle jag åka själv med mina kompisar vill vi ha lite större utmaningar.


Brante
Brante (Gäst)
2017-03-08
Vill bara nämna att satsningen på utbyggnad av snökanonsystem i Bydalen till denna säsong verkligen gett resultat!!! :-) Var där v8, och backarna har nog aldrig varit så fina trots sparsamt med snö i terrängen. Fick information om att utbyggnaden av snökanonsystemet ska fortsätta även i högzon. Ska dit igen v15, så det blir spännande att se om backarna även håller bättre på vårkanten.
Saknas tyvärr fortfarande sittlift!!! :-( En sittlift skulle göra Bydalen till en än mer fantastisk skidort! :-)

Sven
Sven (Gäst)
2016-02-12
Genuin vildmarkskänsla i Skidsveriges kanske finaste fjällnatur.

Urban
Urban (Gäst)
2016-01-26
vill bara göra er uppmärksamma på att den officiella liftkartan för Bydalsfjällen inte riktigt stämmer. Liften längst västerut, Falkfångarliften, har inte varit i drift på flera år.

MaciejK
2015-02-10
Var där v.6 2015 och då hade tyvärr inte hela systemet öppnat, två av liftarna upp på kalfjället hade inte körts igång än och då vart man tvungen att åka en hel del transportsträckor för att ta sig mellan backarna, mycket stakning vart det. Första dagarna hade det kommit ett par decimeter nysnö vilket var härligt men tyvärr var bara lågzon öppen och där var det rätt flacks så med nysnön på de flacka pisterna kom man knappt framåt. Lite senare när delar av högzon öppnade kom vi åt brantare backar och kom även ut utanför pisterna lite :-)
Ett problem var att man ibland kunde ta sig bort till en lift bara för att upptäcka att det inte fanns någon och den var stängd medan andra gånger när man kom fram till en stillastående lift så körde de igång den när man kom dit, hittade ingen vettig info om vilka liftar som var öppna och inte, personalen i liftarna visste inte heller vad som var igång.

Kan tänka mig att stället är suveränt ifall man känner till det bättre och vet vart man ska ta sig utanför pisterna för det var knappt några människor där så man hittade orörd snö flera dagar efter snöfallet.För
Inga människor
lättillgänglig offpist
Bra pister i högzon

Mot
Bara ankarliftar
Ingenstans att gå in och värma sig på fjället utan man måste ta sig ner i dalen
Flackt i lågzon
Mycker stakande ifall högzon är ständ
ganska dåligt med info om transporter/liftar

kungen
kungen (Gäst)
2014-12-29
har stuga där, och haft i ca 5 år. nu när man lärt sig bergen utantill är åkningen oslagbar. vet man bara vart man ska kan man hitta den bästa tänkbara off-pisten, grymma pistar, och självklart är parken helt underbar med grymma hopp och rails. bra ställe för allmountain åkare..

Stefan
Stefan (Gäst)
2014-02-25
Vid bra förhållanden erbjuds en öppen och utmanande kalfjällsåkning som få eller inga orter söder om Åre kan matcha. Men nedanför trädgränsen är backarna platta och skogen tät.

Plus:
Obefintliga liftköer.
Lugn och behaglig stämning.
Gott om kanonfin, spännande åkning på kalfjället, när förhållandena är fina.

Minus:
Utmanande åkning saknas när högzon är stängt.
Inga sittliftar att vila fötter och ben i.
En del transportsträckor är lite väl sega, speciellt med små barn som inte glider så bra.

IT-Milan
2012-11-26
Håller med Birger, en stark 4.
Dalen är ganska djup och smal, inte helt olik Alperna. Så naturen får en 5+ i a f ;-)

Birger
Birger (Gäst)
2012-03-06
Vi var i Bydalen för första gången v8 i år då vi just skaffat en stuga där, och vi blev väldigt positivt överraskade. Stället har en genuin fjällkänsla och känns härligt oexploaterat!

Positivt var:
+ det stora skidsystemet med sköna backar
+ lite folk, inga liftköer
+ priser på liftkort
+ natursnö
+ bra mat på värdshuset

Negativt var:
- ingen stolslift!!!
- saknas matbutik i Bydalen, gick inte ens att köpa sig en dagstidning utan man fick åka upp till Höglekardalen eller ner till Hallen

Avsaknad av stolslift och matbutik gör att betyget inte kan bli en 5:a, utan det får bli en stark 4:a.

jsryden
2011-11-17
Jag är en göteborgare som har varit i Bydalsfjälllen ett dussintals gånger sedan 1982 och jag tycker det är ett kanonställe.
Det bästa är bristen på liftköer, den lugna atmosfären, alltid gott om snö, familjevänligt och långa backar.
Det negativa att det endast finns sittliftar och att jag upplever backarna lite för flacka.