Bydalsfjällen recensioner (Sida 2)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Bydalsfjällen?
Gunnar Jämterud
Gunnar Jämterud (Gäst)
2020-11-18
Vakna Bydalen. Ni måste göra något. Ni har potential. Men det är så mossigt. Liftetkorten blir dyrare och dyrare, men inget händer. När man kommer upp till jul är det som att ni får en chock, varför kommer det människor hit? Byglarna är inte ens påsatta på de risiga, halvtrasiga gamla släpliftarna. Har snölkanonerna anställda varit igång? Ni som jobbar där har i alla fall alltid svar, för varmt, för kallt, för blåsigt... Barnområdet och hoppbackar blir aldrig klara i tid för säsongen. 19/20 säsongen öppnade hoppbacken vecka 8, efter södra Sveriges sportlov. Naturen är magisk, det finns ofta snö, wärdshusen är bra men men de som sköter liftarna verkar ha somnat bakom en sten. Åk till Ramundberget, Funnäsdalen, Åre, Tänndalen på studiebesök där har det lyckats.

Teodor
Teodor (Gäst)
2020-03-23
Fantastiskt ställe för den som inte vill trängas. Riktiga fjäll och härliga pister.

Gustav
Gustav (Gäst)
2020-01-13
Ett väldigt mysigt ställe med fina långa backar och längdskidspår för både klassisk åkning och skate.

Fördelar: Billigare än de flesta mer kända områdena både när det kommer till liftkort och och mat. Ingen spårkostnad för längdskidåkning. Lite köer då det inte är så mycket folk men ändå ett stort område för besökarna att spridas ut på.

Nackdelar: Inga nattklubbar för den partysugne utan lämpar sig bättre för de som önskar umgås i stugorna efter middag/afterski. Inga sittliftar.

Vill man åka skidor och umgås med vänner och familj är detta ett toppenställe då det känns väldigt tryggt att släppa iväg även yngre familjemedlemmar på egna äventyr.

Avanceradåkare
Avanceradåkare (Gäst)
2020-01-05
Bydalen är vacker men för en avancerad åkare erbjuder området ytterst lite. Det finns ett fåtal svarta pister dock är alla korta och ligger på toppen som stängs när det blåser. Bydalens backar är också till majoriteten blåa vilket är familjevänligt men inget för åkaren som vill ha en utmaning. Området har inte heller en enda sittlift vilket är en stor besvikelse. Om du söker ett familjevänligt område kanske Bydalen är för dig men med min erfarenhet är Sälen att rekommendera över Bydalen. Är du en avancerad åkare som mig bör du istället röra dig mot områden som Åre och Vemdalen.

Grönsvart
Grönsvart (Gäst)
2019-12-16
Åk dit när du tröttnat på köer och 08:orna i Åre!

Phkansson
2019-10-29
Perfekt när du verkligen vill lägga stora carvingsvängar utan att det är ton med människor runt varje krön

Henrik Ragnvaldsson
Henrik Ragnvaldsson (Gäst)
2019-03-14
Fantastiskt ställe om du vill ha mycket åkning och slippa stå i kö. Allt från enklare barnbackar, svarta pister, ski-cross och funpark. Väldigt familjevänligt.


Maloc
2018-12-20
Åkte till Bydalen för första gången för tre år sedan. Hade inga större förväntningar men blev väldigt positivt överraskad, och det har blivit min absoluta favoritanläggning i Jämtland. Anläggningen är otroligt naturskön och ligger i en smal och vacker dalgång. Pisterna är fint preparerade och det finns en hel del varierande åkning. Liftköerna är i princip obefintliga, framför allt om man håller sig i mitten av systemet. Det finns även en hel del finns skogsåkning som är lättillgänglig, samt en fina off-piståk för den som är beredd att gå lite.

Det finns så klart nackdelar också. Som andra har sagt, så är det svårt att ta sig från ena änden av systemet till den andra när liftarna i högzon i inte är öppna. Det är även väldigt dåligt skyltat, vilket kan göra det väldigt frustrerande när man inte lyckas hitta rätt. Det saknas även en sittlift, vilket är synd då det verkligen skulle lyfta anläggningen om en sådan fanns.

Trots avsaknaden av vettiga skyltar och en sittlift blir det full pott för Bydalen. Anläggningen är verkligen en pärla!


Maja Norberg
Maja Norberg (Gäst)
2018-01-02
Fina pister, rekomenderar hovdebacken, den var riktigt bra.
Övre liftarna var ej öppna än men soligt och fint med 12 grader minus och lätt vind.


ZDLR
2017-12-13
Fantastisk liten pärla med Jämtlands näst största skidsystem. Har det dumpat rejält - så både hög- och lågzon är öppna - så tycker jag där är fantastiskt att vara då folkmängden ofta är lagom så köer och annat som kan påverka ens skidhumör knappt existerar. Största minuset är väl att det enbart finns ankarliftar men när fötterna väl börjat vänja sig funkar det ju helt ok. Rekommenderas!