Bydalsfjällen recensioner (Sida 2)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Bydalsfjällen?
Phkansson
2019-10-29
Perfekt när du verkligen vill lägga stora carvingsvängar utan att det är ton med människor runt varje krön

Henrik Ragnvaldsson
Henrik Ragnvaldsson (Gäst)
2019-03-14
Fantastiskt ställe om du vill ha mycket åkning och slippa stå i kö. Allt från enklare barnbackar, svarta pister, ski-cross och funpark. Väldigt familjevänligt.


Maloc
2018-12-20
Åkte till Bydalen för första gången för tre år sedan. Hade inga större förväntningar men blev väldigt positivt överraskad, och det har blivit min absoluta favoritanläggning i Jämtland. Anläggningen är otroligt naturskön och ligger i en smal och vacker dalgång. Pisterna är fint preparerade och det finns en hel del varierande åkning. Liftköerna är i princip obefintliga, framför allt om man håller sig i mitten av systemet. Det finns även en hel del finns skogsåkning som är lättillgänglig, samt en fina off-piståk för den som är beredd att gå lite.

Det finns så klart nackdelar också. Som andra har sagt, så är det svårt att ta sig från ena änden av systemet till den andra när liftarna i högzon i inte är öppna. Det är även väldigt dåligt skyltat, vilket kan göra det väldigt frustrerande när man inte lyckas hitta rätt. Det saknas även en sittlift, vilket är synd då det verkligen skulle lyfta anläggningen om en sådan fanns.

Trots avsaknaden av vettiga skyltar och en sittlift blir det full pott för Bydalen. Anläggningen är verkligen en pärla!


Maja Norberg
Maja Norberg (Gäst)
2018-01-02
Fina pister, rekomenderar hovdebacken, den var riktigt bra.
Övre liftarna var ej öppna än men soligt och fint med 12 grader minus och lätt vind.


ZDLR
2017-12-13
Fantastisk liten pärla med Jämtlands näst största skidsystem. Har det dumpat rejält - så både hög- och lågzon är öppna - så tycker jag där är fantastiskt att vara då folkmängden ofta är lagom så köer och annat som kan påverka ens skidhumör knappt existerar. Största minuset är väl att det enbart finns ankarliftar men när fötterna väl börjat vänja sig funkar det ju helt ok. Rekommenderas!

Carlssone
2017-12-01
Till Bydalen åker du om du gillar lugn och ro, långa pister, lätt tillgänglig offpist och familjevänligt i backen. Vill du ha vattenland, sexstolsliftar, butiker och afterski finns mycket bättre alternativ, här får du inget av detta.

För mig med två barn som är i 10-12 års åldern och gillar just lugn och ro och noll liftköer passar Bydalen jätte bra. Vi kan alla tre ge oss ut på offpist "äventyr" som är av det snällare slaget eller åka långa härliga åk i välpreparerade pister hela dagen.
Vill jag ha utmaning finns några få lite mer utmanande offpistmöjligheter i skidområdet men de är ganska snart avklarade. Om jag där emot tar mig orken att knata själv finns Drommen och några andra möjligheter. Detta kräver god lavin kunskap, rätt utrustning samt lokalkännedom. Går att få om du hyr skidskolelärare/guide men det är inget skidskolan gör någon större reklam för.

Bydalen passar mig just nu när jag åker med min familj men skulle jag åka själv med mina kompisar vill vi ha lite större utmaningar.


Brante
Brante (Gäst)
2017-03-08
Vill bara nämna att satsningen på utbyggnad av snökanonsystem i Bydalen till denna säsong verkligen gett resultat!!! :-) Var där v8, och backarna har nog aldrig varit så fina trots sparsamt med snö i terrängen. Fick information om att utbyggnaden av snökanonsystemet ska fortsätta även i högzon. Ska dit igen v15, så det blir spännande att se om backarna även håller bättre på vårkanten.
Saknas tyvärr fortfarande sittlift!!! :-( En sittlift skulle göra Bydalen till en än mer fantastisk skidort! :-)

Sven
Sven (Gäst)
2016-02-12
Genuin vildmarkskänsla i Skidsveriges kanske finaste fjällnatur.

Urban
Urban (Gäst)
2016-01-26
vill bara göra er uppmärksamma på att den officiella liftkartan för Bydalsfjällen inte riktigt stämmer. Liften längst västerut, Falkfångarliften, har inte varit i drift på flera år.

MaciejK
2015-02-10
Var där v.6 2015 och då hade tyvärr inte hela systemet öppnat, två av liftarna upp på kalfjället hade inte körts igång än och då vart man tvungen att åka en hel del transportsträckor för att ta sig mellan backarna, mycket stakning vart det. Första dagarna hade det kommit ett par decimeter nysnö vilket var härligt men tyvärr var bara lågzon öppen och där var det rätt flacks så med nysnön på de flacka pisterna kom man knappt framåt. Lite senare när delar av högzon öppnade kom vi åt brantare backar och kom även ut utanför pisterna lite :-)
Ett problem var att man ibland kunde ta sig bort till en lift bara för att upptäcka att det inte fanns någon och den var stängd medan andra gånger när man kom fram till en stillastående lift så körde de igång den när man kom dit, hittade ingen vettig info om vilka liftar som var öppna och inte, personalen i liftarna visste inte heller vad som var igång.

Kan tänka mig att stället är suveränt ifall man känner till det bättre och vet vart man ska ta sig utanför pisterna för det var knappt några människor där så man hittade orörd snö flera dagar efter snöfallet.För
Inga människor
lättillgänglig offpist
Bra pister i högzon

Mot
Bara ankarliftar
Ingenstans att gå in och värma sig på fjället utan man måste ta sig ner i dalen
Flackt i lågzon
Mycker stakande ifall högzon är ständ
ganska dåligt med info om transporter/liftar