Bydalsfjällen recensioner (Sida 6)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Bydalsfjällen?
crazy_ivan
crazy_ivan (Gäst)
2005-03-15
Helt klart bästa året på länge i bydalen, mycket snö och parken är riktigt fin i år. finns 2 halv stora bigjumps och ett stort, finns även 3 ganska små. pipen är inte i det bästa skicket men ändå ganska bra. brukar nästan aldrig va köer och i år finns det gott om orört puder, ett tips är att åka upp med toppilften som är längst till höger och sen åka bort mot fjällhalsen och sedan svänga av halvvägs, där hittar du en riktigt fin ravin, i början finns det gott om 4-5 m dropps och sen mot slutet finns det riktigt fin, orörd pudersnö.

jennyrag
2005-03-15
är "uppväxt" i dessa fjäll och även om man kan systemet utan och innan är det alltid härligt!!
i år har de gjort en ovanligt skojig park med bra hopp=)det finns alltid oåkt offpist!
det skulle gärna kunna vara lite brantare backar men de funkar.
minus att det nästan alltid blåser!!

herring
2005-02-11
Tillbringade helgen där under en skolresa och mina tveksamma förväntningar kastades omkull rejält, vilket ställe. Mycket snö gjorde att pisterna var lagom hårda och att det fanns lössnö att tillgå, främst i skogen.
Andreas som visade oss runt i systemet gjorde att vi fick ut max av vår åkning och hade riktigt roligt.
Höglekardalens värdshuspersonal bjöd också på en fin service under de blöta och dyra nätterna...

Peace!

OldGen
2004-08-10
När det gäller offpiståkningen så är en sådan här familjeort perfekt p g a det aldrig blir uppkört vid sidan av backarn. Var där 2003 och fickerbjudande om offpistvisning/kurs av skidärarna för väldigt lite pengar.
Vi blev bl a uppdragna med skoter på kalfjället och hade några underbara repor på fjället. Vi avslutade med att bestiga Drommen som har en helt ok lutning.
Slutsats: Det är bra att ha familj så att man slipper att trängas med andra freeridare i Åre.

N/A
2004-08-10
jag tycker att de e lagomt stort men fun parken e inte fun.inte i vintras iaf!e det sant att dom ska ha en ski cross bana??.. jag tycker de e helt onödigt!bygg fler big jump o ha fler rails typ box,bowrail.krokelikrok rail mm

4 bara för dålig park måste pista hoppen oftare

men de har ju varit rätt lite snö i år

MissJeens
2004-04-19
Trevligt ställe, Bydalen.
Det är ju ganska stort, men man lär sig snabbt Bydalens backar. Det är inte heller särskilt lång liftkö, och stugor finns att hyra.
Jag tycker att det är rätt platta backar, men nog går det att åka alltid. Ganska torrt om man ska från t.ex Hovde till Bydalen, för att det är så få liftar så man måste åka långa transportsträckor, vilket jag, som åker snowboard, inte tycker om. ´´Måste ta av bindningarna ibland´´.
Bydalen har en halfpipe, men jag tycker inte att den är särskilt bra. Två fina hopp finns också. Ett stort, ett litet. Men i övrigt så är det ett fint ställe, och jag rekommenderar Bydalen.

Jaa9
2004-03-09
Bydalsfjällen är ett trevligt ställe. Men pipe brukar vara alldeles för isig och måste fräsas oftare. Hoppen i år är bättre men måste pistas oftare (farligt annars)(Hårt). Bara en rail, skulle vart bra med flera. Men bydalen är på väg i rätt riktning...Jobbigtt med långa liftköer!!!
Betyget är på parken!

Teddan
2004-03-04
Bydalen är ett kul ställe... för familjen, det finns fina stugor och backarna passar alla. Parken Brukar vara bra, det finns relativt stora ytor att carva på, lifkörena brukar vara små. Birkl´s skidskola och skiduthyrning är toppen... den brukar alltid ha de senaste prylarna. Rekomenderar ett helikopterlyft upp på drommen bra offpist där man kan välja svårighets grad själv! TOPPEN FÖR ATT VARA I SVERIGE!

N/A
2003-11-26
ett ruggigt härligt ställe,bra för alla typer men mest för alla icke "proffs".
pistarna är fina men blir enformiga,och då kommer det bästa med bydalen.
man kan utforska i princip allt väldigt enkelt,man kan aldrig komma vilse(till skillnad från åre).
hoppen brukar vara ricktigt bra men ifjol vare ingen höjdare.
pipen var inte heller bra även om den funkat alla andra år.
sen finns det bäckravinen men den är ap trist efter två åk men mer intressant är drommen som ligger en bit bort där man kan åka lite puder.
kort sagt ett allround ställe för alla.

AnniQ
2003-06-26
Bydalen vad bättre förut, spec hoppen, men det funkade i år med. men det finns en del bra offpist åkning. Det största minuste är att det är så tråkit på afterskin..