Tänndalen recensioner (Sida 2)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Tänndalen?
jonmel
2018-03-08 (Ändrad: 2018-03-11)
Jag och sonen var där vecka 8 2018, upplever området som väldigt mycket mer fjällkänsla än andra skidområden jag besökt. Har varit mycket i Sälenfjällen och alperna.
Det som var mest positivt var snön, bara natursnö som gjorde underlaget femstjärnigt. Även om fallhöjden är likvärdig med Sälen kändes backarna mer varierande, olika lutningar och svängar i pisterna, skapade en aktiv och rolig åkning. Möjlighet till offpist fanns flera dagar efter snöfall om man är van med skogsåkning och inte rädd för träd. Freeskiers paradise är området till och ger möjlighet till lössnöåkning, och konkurrensen om den varan var inte stor. Trots sportlovsvecka 8 var det förvånansvärt lite folk i backarna, inga liftköer och ingen trängsel i backen. En riktigt modern 6-stolslift i Hamraområdet med både värme och kupa att fälla över gjorde liftturen till ett nöje. Fler borde ha detta i fjällen! De som arbetade där var väldigt serviceminded och kul att prata med.
Det som var negativt, kan tänka mig att området är väderkänslig, kalfjäll som kan ge besvärlig vind. Inget problem för oss denna gång, det finns ju varma kläder att ta på sig. Ett par hundra meter till i fallhöjd skulle göra mycket, men det är svårt att fixa.
Sammantaget är detta en mycket bra skidort om man prioriterar snökvalitet, offpistmöjligheter, fjällkänsla med snygga fjäll runtomkring att vila ögonen på. Återvänder säkert.

William Josefsson
William Josefsson (Gäst)
2018-03-06
Snörikt och stort skidområde med härliga backar och bra barnområden. Välpreparerade längdspår och fjälltoppar som passar bra för toppturer.


Tholin
2018-01-08
Gjorde första besöket i Tänndalen på Nyårsdagen 2018 och blev glatt överraskad. En väldigt mysig skidort med bra backar. Vid varje "dalgång" finns bra med fik & värmestugor och väldigt trevlig personal. Den glesa björkskogen är också underbart kul att köra i. Dessutom har de nyligen öppnat 6 stolslift med vindskydd och värme! Kan verkligen rekommenderas för barnfamiljer.

IsakStrid
2017-12-30
Bästa skidorten! Äger lägenhet där och jobbar där!

Thomas
Thomas (Gäst)
2016-10-25
Passerade Tänndalen/Hamra på väg till jobb i norge och dom bygger nya liftar till i vinter så det glöder
det är väl ingen skid recension men betyder snabbare transporter i vinter
har varit där minst 1v / säsomg senaste 5 åren och det blir bättre och bättre.
det är iof ett familjeställe i första hand men det finns alltid välpreppat och hög liftkapacitet

Andreas Nilsson
Andreas Nilsson (Gäst)
2012-02-01
Tänndalen är för mig det ultimata vinterparadiset, i alla fall om man framförallt älskar skid- och skoteråkning samt underbar natur. Aldrig några liftköer, bra pistat som håller hela dagen, många och varierande backar, grym omgivning med fantastiska vidder över riktiga kalfjäll, skoterled direkt i anslutning till stugorna (Hamra) mm. Dessutom har de riktigt bra downhillcykling där på sommaren...

Har varit på flera andra ställen i Sverige/Norge (Vemdalen, Åre, Hemsedal, Trysil, Idre), men inget av dessa ställen kan erbjuda kombinationen av ski in/out och skoter in/out vilket är krav för mig (skoter är inte ens tillåtet i Norge). Hit åker man inte för party, party utan för att åka skidor & skoter samt naturupplevelsen. Är man mer intresserad av att fest så finns det en massa andra ställen som är bättre.

vraman
2011-01-27
Har varit i Tänndalen 8 gånger. Inget party ställe, men bra backar minimala liftköer och alltid snö.

empatraz
2010-07-05
tyckte den ägde 08/09 men 09/10 va r den rätt dålig för boxarna stog på helt fel ställe, hoppen fel ställe, men annars va parken helt ok
sen är det dyrt med mat och liftkort

JDrake
2009-12-02 (Ändrad: 2011-01-16)
Ett helt underbart ställe! Perfekt om man vill ha en riktigt skön fjällvecka. Som många redan har sagt så är det ju ingen partyort men det brukar vara skapligt mycket folk vid vissa tillfällen så det går ju att ordna om man verkligen vill. Riktigt sköna backar och korta liftköer, dock ett minus att det är rätt så dyrt i restaurangen. Alltid mycket snö då det är rankat som sveriges mest snösäkra område tillsammans med riksgränsen. Vill man enbart åka alpint så finns det gott om boende nära backarna annars kan jag rekomendera fjällnäs, där är det oändligt vita vidder alldeles runt stugknuten och skoteravstånd till backarna. Betyg? en sjukt stark 4:a (hade varit en femma om parken hade hållit lite högre klass)

filip-h
2008-05-09 (Ändrad: 2008-07-11)
-inte så bra park
-dyrt i resturangen


+ bra puder åkning
+ bra backar