Tromsø

Skidorter i Norge
Liftar (0/4)
Nedfarter (0/9)
Snödjup
525 m
65 m
90 cm
90 cm
Tromsø är en stad i norra Norge som inte är en skidort i vanlig bemärkelse. Det finns förvisso ett mindre skidområde med några släpliftar och tillhörande pister beläget knappa milen från själva staden, men det är inte det som satt Tromsø på skidkartan. Till Tromsø åker skidåkare från hela världen för att tura upp på de närliggande fjällen, turmöjligheterna är näst intill oändliga.

De mest kända resmålen kring Tromsø är förmodligen Lyngen och Senja, som båda ligger några timmar med bil från själva staden. Det finns dock åkning betydligt närmare, det räcker med att titta på bilder tagna från staden för att förstå att det inte kräver någon pilgrimsfärd för att få tillgång till turer i världsklass. Det är ett område som verkligen passar alla tur-entusiaster, familjekära “fikaturare” som hårdnackade alpinister. Lägg också till utsikterna som är ett resultat av att hela området ligger intill Atlanten och är fullproppat med fjordar så är det inte svårt att förstå varför Tromsø är ett område som turentusiaster från hela världen längtar efter att få besöka.

Tromsø Snöprognos

 • Söndag
  15,7 mm slask
  Regn
  4,4°
  15,9 m/s
 • Måndag
  14 cm snö
  Snö
  -2,5°
  5,9 m/s
 • Tisdag
  8,4 cm snö
  Snö
  -0,5°
  9,7 m/s
 

Fakta om Tromsø

Antal nedfarter:9
Väldigt lätt Gröna nedfarter:2
Lätt Blåa nedfarter:1
Måttligt svårt Röda nedfarter:3
Svår Svarta nedfarter:1
Kvällsskidåkning:4 st nedfarter
Konstsnö:3 st nedfarter
Total pistlängd:8 km

Liftar (Totalt: 4)

Fallhöjd
Tromsø Fallhöjd
Högsta punkt: 525 m
Fallhöjd: 460 m
Lägsta punkt: 65 m

Längdskidåkning
Spår:71 km
Upplysta spår:0 km
Konstsnö:0 km

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Norge
Visa alla skidorter i Troms og Finnmark

Recensioner av Tromsø

Vad tycker du om Tromsø?
5
4
3
2
1
simon1234
2009-09-14
här var jag i påskas detta år, backen var enligt mig inte ens godkänd att vara öppen då folk hade en vecka tidigare dött i lavinras i en av backarna. ... Läs mer (85 ord)
bjnbir97
2006-06-17
Planera toppturen i Tromsö (och övriga Norge) redan hemma vid datorn. Välj potentiella toppar, se vädret, kolla om det finns fjällhytter i närheten et... Läs mer (395 ord)
Björn Biller
Björn Biller (Gäst)
2005-09-07
Jag bor i Tromsø, men ska førsøka att ge en objektiv bild. Tromsö är bäst för lämpat för toppturer, slalombacken gör inte att folk reser till Troms... Läs mer (260 ord)

Mest populära foto

Åkare: Foto: Tor-Edgar Ripman

Pistkarta

Pistkarta Tromsø