Narvikfjellet

Skidorter i Norge
Ett stenkast från Riksgränsen, på den norska sidan ligger Narvikfjellet. Omringat av blåa atlantfjordar och spetsiga fjälltoppar finner du en skidanläggning som utsiktsmässigt är en av de vackraste platserna i världen.

Med 882 meter över havet är Narviksfjellet ett av Norges högsta berg. Hit rekommenderas det att åka i mitten på mars till april. Detta när norrsidorna bjuder på kall snö och sydsidorna på slushsnö.

Här finns det skidåkning för alla även om de med störst erfarenhet kan utnyttja större delar av berget. Detta då Narvikfjellet erbjuder stora ytor av offpist. Berget har sex liftar varav en stor gondollift.

Tröttnar du på skidåkning rekommenderas det att vandra. Norges naturområden är bland de mest scenariska i världen och i synnerhet Narvikfjellet.
Narvik stad erbjuder nattklubbar och restauranger för de som vill ta sig en öl eller äta gott.

Narvikfjellet Snöprognos

 • Söndag
  0 ft
  Molnigt
  51°F
  3 mph
 • Måndag
  0 ft
  Halvklart
  64°F
  1 mph
 • Tisdag
  0 ft
  Sol
  68°F
  3 mph

Fakta om Narvikfjellet

Nedfarter (Totalt: 14)
Grön Väldigt lätt:2
Blå Lätt:3
Röd Måttligt svårt:7
Svart Svår:1
Kvällsskidåkning:4 st nedfarter
Konstsnö:6 st nedfarter
Längsta nedfart:10663 ft

Liftar (Totalt: 6)
Liftkapacitet:  6030 personer / timme

Fallhöjd
Narvikfjellet Fallhöjd
Högsta punkt: 3304 ft
Fallhöjd: 2917 ft
Lägsta punkt: 387 ft

Säsong
Start:14 november
Slut: 9 maj

Längdskidåkning
Spår:10,6 miles
Upplysta spår:10,6 miles
Konstsnö:0 miles

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Norge
Region: Nordland

Recensioner av Narvikfjellet

Vad tycker du om Narvikfjellet?
5
4
3
2
1
Lars Kraft
Lars Kraft (Gäst)
2020-01-31
Bra avancerade backar, och mörkhåla är en fantastisk offpist sträckning men nordiska mått mätt. Men säsongen i backen är förhållandevis kort. (Tror faktiskt att toppen ligger på 1000 m ö h.)

Andreas Mühlich
Andreas Mühlich (Gäst)
2016-03-24
Vi var i Narvik i slutet av mars. Det var lite tidigt på säsongen. Den bästa tiden i Narvik är i mitten/slutet av april eller tom ännu senare. Vi hade tur, det snöade rejält ca 30 cm. Dock var både gondolen och sista stolliften upp till Linken stängda. Men med hudar under skidorna gick vi upp till Linken och fick ett långt och fint åk, helt ensamma och fantastiskt puder. Narvik är verkligen speciellt, storslaget och spektakulärt.

Joanna Wessbergh
Joanna Wessbergh (Gäst)
2009-04-07
Underbart=D
Tre underbara dagar med sol! Vilket ställe.... Definitivt det vackraste jag sett, Norges imponerande fjäll och utsikten ner över det öppna vattnet, många bilder blev det.
Skidåkningen var super, vi var nästan helt ensamma i backarna.... Man kunde hitta orörda ytor sent på dagen (i förhållande till öppet tider i liften ;) )
Åker definitivt dit igen nästa år!!!

AndersCederholm69
2009-02-10
En omfattande utbyggnad av skidanläggningen på Narviksfjället planeras.
Ambitionen är att investera 35 miljoner kronor de närmaste fem åren.
Nye projektledaren Trude Bertnes, som sagt upp sig från jobbet på LKAB Narvik, har höga ambitioner med att utveckla anläggningen.
En hel del har dock redan hänt under sista åren. Bland annat har Narviksfjället fått ny belysning, barnskidbacke och en del ändringar i backarnas struktur jämte en ny pistmaskin.
Bobåkning sommartid
Vidareutvecklingen ska omfatta förbättringar av barnskidområdet, bättre skyltning och pistkarta, lager och verkstadsbyggnader, cykellöpor, service- och kafébyggnad och en bob-bana för åkning sommartid.
Dessutom ska en av backarna, den så kallade tredjebacken, utrustas med belysning och anordningar i syfte att säkra snö till backen. Snöskärmar för att få snön att ligga kvar och snökanoner även i den backen kan bli en lösning, enligt Fremover.
Narviksfjället har en imponerande fallhöjd på 900 meter. Den längsta nerfarten mäter 3.200 meter.
Gemensamt liftkort
Backen ingår i samarbetet mellan anläggningarna i Narvik, Riksgränsen, Björkliden och Abisko där gemensamt liftkort kan lösas från och med i år. Narviksfjällets anläggning bjuder på synnerligen spektakulära vyer med samhället just nedanför backen och ett klassiskt norskt landskap med fjäll och fjordar i fonden.
Backarna håller dessutom hög tävlingsklass och här avgjordes fem World Cup-tävlingar för damer under 1990-talet.

offthepist
2007-06-20
Så jävla underbart ställe!!
Vi var där under påsken nu i år. Dagen vi kom hade det inte snöat på länge, men sen dumpade nytt puder varje natt resten av veckan.
Stället har stora åkytor och om vädret och snön är bra kan man inte tänka sig nåt bättre.
Synd att toppliften upp till radiomasten inte är öppen allt för ofta. Ner från den finns det hur mycket som helst att åka på.
En brutalt härlig känsla att stå på toppen med utsikt över fjorden och med orört puder och solsken..

Med bra väder och snö så är det bästa tänkbara åkningen i Skandinavien.

Christmas_Inn
2007-01-04
Finns bara ett ord för Narvik och der är "fantastiskt"! Det var bara underbart att åka där vi hade tur att det var perfekt väder, har hört att det kan vara lite blåsigt. Solen sken, himmelen var blå och snön var constant. Det är verkligen en upplevelse att åka ner mot fjordar. Det är en helt sjuk contrast först fruset vatten och sen e det helt plötsligt flytande. Narvik e nog ett av de vackraste skidorterna i skandinavien helt enkelt. Jag längtar redan tillbaka dit...

henrikmjoberg
2006-06-17 (Ändrad: 2007-03-03)
Narvik har ett såväl ett högt som brant berg vilket innefattar stora åkytor. Skidåkarna som befolkar berget upplevs, om inte infödda, som seriösa med en ådra av äventyr i kroppen. Tyvärr är väderförhållanderna något ojämna så här nära Norska kusten och det krävs relativt mycket snö för att åkningen ska vara bra.

Som tur var det hyfsade förutsättningar senast jag besökte Narvik i april och solen sken. Det är begränsat med lättare preparerade nedfarter, men det speglas även av klientelet på Fjällheisrestaurangen som i mångt och mycket är lagda åt det äventyrligare hållet. De preparerade nedfarterna sköts dock utomordentligt. Om man är beredd att slita och hika endel får man garanterat lön för mödan då åkningen samt omgivningarna är spektakulära, vackrare plats får man leta länge efter. Men även med kortare skrååkning finner man lättillgänglig offpist kring radiomastens endera sidor. En känsla av att hitta sina egna linjer och favoritpartier på berget infinner sig snabbt.

På bergets nordsida ligger Mørholla vilket nås efter marsch till toppen 1272 m ö h. Området erbjuder svår offpiståkning men då åkningen sker på en nordlig läsida bör lavinrisken alltid beaktas som mycket hög i området.

Bronkenstein
2006-05-22
Narvik, en mycket vacker plats!
Skidåkningen är minst sagt spektakulär eftersom du ser rätt ner i fjorden och har Låång utsikt över ett massivt fjällområde från anläggningen. Har du tur med snön och föret är det har en strålande plats för skidåkning.

Obs! Gå upp till toppen från sista liften och åk ner på baksidan. Bra åkning och dessutom ännu bättre utsikt därifrån....

adrian gundersen
adrian gundersen (Gäst)
2006-03-15
jeg bor i narvik og er der ofte..
jeg syntes det er bra løyper med drypp og stu der man lnder i jup snø..jeg anbefaler at freeraid gutta burde være og kjøre dær fra mitt i februar og utover..mens sola er der..velkommen

Todd
2004-09-19
Var där en kväll v18 2004. Solen sken och det var otroligt vackert. Att kliva av liften och ställa sig på skidor ner mot fjorden är helt obeskrivligt. Utsikten som möter en med bergen på lofoten och fjorden som skimmrar i solsken kan vara bland det vackraste som går att se, Helt otroligt! Måste upplevas!!! Tyvärr var snötillgången dålig när jag var där men man förstår att det finns potential inom anläggningen. Jag skall definitivt återkomma tidigare på säsongen!!!

Visa fler recensioner (27)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Berthagen Foto: Torkel Engström

Pistkarta

Pistkarta Narvikfjellet

Liftkortspriser

1 dag:413 kr (415 Nkr)
6 dagar:-
Säsongskort:-
Liftkort Narvikfjellet

Närliggande skidorter

Ankenes Alpinanlegg1,9 miles
Riksgränsen17,4 miles
Björkliden31,1 miles
Abisko / Nuolja34,2 miles
Sollifjellet Alpinsenter36,7 miles
Steilia Alpinsenter37,9 miles
Kebnekaise49,1 miles
Målselv fjellandsby55,9 miles

Flygplatser nära Narvikfjellet

Kiruna Airport
Körtid: 2 timmar, 40 minuter (114 miles)
Avstånd: 85 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer