Narvikfjellet får ski in/ski out-boende

Narvikfjellet är ett populärt resmål för många svenskar. Läget är unikt med liftburen åkning norr om polcirkeln, utsikt över Ofotfjorden och malmkaravanen som går genom stan ner till malmbåtarna som väntar ligger och väntar på det svenska guldet. Det är också slutstationen för nattågen som går norrut från Stockholm, så att ta sig dit är mycket enkelt för stora delar av Sveriges befolkning.

Något som saknats är dock ett riktigt skidfokuserat boende för de som kommer på besök för att utnyttja liftsystemet – men det ska det bli ändring på! Det ska byggas både stugor och lägenhetshotell med ski in/ski out-läge. Stugområdet, som döpts till Camp 291, ska stå färdigt redan i januari 2022, planen är alltså att du ska kunna njuta av ski in/ski out i Narvik redan från och med kommande säsong.

Stugorna kommer i två storlekar. De 5 st mindre kommer ha plats för 2-3 personer och de 4 st större kommer ha plats för 4-5 personer. Stugorna är 22 kvm respektive 30 kvm stora, så inte så stora, men de har ändå lyckats klämma in sovrum (1 st i de små, 2 st i de stora), kök, vardagsrum och toalett.

Stugorna är mycket moderna i snittet med tre av fyra väggar utåt gjorda i glas, dessutom är det fönstertak i sovrummen. Alla stugorna kommer också ha rejäl havsutsikt. Det har gjorts en poäng att göra stugorna miljövänliga, de ska ha mycket lång levnadstid, vara återvinningsbara och så byggs de på pålar för att ha minsta möjliga inverkan på miljön.

Lägenhetshotellet är, kanske inte helt oväntat, ett något större projekt. Byggarbetet på hotellet har redan börjat, men det kommer inte vara färdigställt för än november 2023. När det är klart kommer det dock finnas 60 lägenheter med självhushåll att hyra, så gott om plats för skidentusiaster som vill belägra Narvikfjellet.

Text: Oscar Frick
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera