Smakprov från höstens skidfilmer

Trailers från hösten skidfilmer börjar dyka upp på nätet och det ser riktigt lovande ut. Level 1, Teton, Faction och Matchstick har nyligen släppt varsitt smakprov från sina kommande filmer. Häll upp kaffet, luta er tillbaka och stilla den värsta skidabstinensen för några minuter.

Likt en påminnelse om att sommaren lider mot sitt slut och att vinterns intågande närmar sig så börjar trailers för hösten skidfilmer att dyka upp på nätet. I en tid där sociala mediers direkta kraft sakta men säkert utplånar större påkostade produktioner så finns det tack och lov fortfarande bolag som ännu spelar in storskaliga skidfilmer att se fram emot. Här kommer smakprover från höstens skidfilmer:

Romance (Level 1)

Level 1 har släppt en skidfilm varje år sedan den 2000, då deras första film Balance fick se världens ljus. Detta är därmed den tjugonde filmen i samlingen som enligt Level 1 själv blir den sista årliga skidfilmen som produceras. Skidåkningen har utvecklats och förändras mycket under de senaste 20 åren men den bästa tiden att vara skidåkare i pågår just nu enligt filmskaparna själva. Hur som haver så ser det riktigt intressant ut och detta är helt klart den trailer som väcker mest intresse hos freerideredaktionen. Delar av produktionen är filmad i Riksgränsen med stora namn som Phil Casabon och Tom Wallisch och svenska Lucas Stål Madison som även pryder omslaget. Världspremiär 21 september i Denver, USA, och tillgänglig för övriga världen under oktober månad.

Winterland (Teton Gravity Research)

Winterland är en skid- och snowboard film som hyllar den kulturen våra forna snö-älskande hjältar byggt upp, i en värld där teknik och utrustning är under konstant förändring och utveckling, men där spänningen och njutningen för alltid kommer att förbli. En film som framför allt vittnar om riktigt hård åkning på stora berg från andra sidan Atlanten, med åkare som Nick McNutt, Tim Durtschi och Griffin Post för att nämna några. Spännande!

The Collective (Faction)

Skidmärket Faction släpper i höst sin andra långfilm i samarbete med Red Bull Media House. The Collective ska lyfta det fina i att uppleva skidåkning tillsammans, oavsett om det är bland höga berg, på gator eller i parken. En kort trailer men med ack så vackra bilder från bland annat Folgefonna, Hakuba och Helsingfors. Här får vi bland annat se det unga estländska stjärnskottet inom parkåkning, Kelly Sildaru samt friåkarna Elisabeth Gerritzen och Taisuke Kusunoki som både tävlar högsta nivå i Freeride World Tour.

Return To Send’er (Matchstick Productions)

Som namnet antyder är det fullt ös som gäller i return To Send’er. Mark Abma, Karl Fostvedt, Sam Kuch och Logan Pehota är fyra professionella skidåkare med olika bakgrund men med en sak gemensamt… the send! Trailern bjuder på en filmisk start för att sedan bryta ut i fullt ös med riktigt snygga bilder från bland annat Whistler, Revelstoke och Jackson Hole. Men vart är tjejerna i år MSP? Premiär i september.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.