Snowboard- & Freeskiing-SM i Kläppen

Helgen den 7–10 april intar närmare 150 utövare Kläppens nationalarena för att göra upp om SM-tecknen i snowboard och freeskiing.

Sälens IF tillsammans med Kläppen står återigen som värd när ett av skid och brädsporternas mest efterlängtade evenemang inleds på torsdagen med tävlingar i big-air och snowboarcross. Det är ett fullspäckat tävlingsprogram och innan helgen är över ska SM tecknen även delas ut i disciplinerna halfpipe och slopestyle på både bräda och skidor.

Landslagsåkare på plats
Niklas Mattsson (Leksand snowboard &freestyle) och Måns Hedberg (Bollnäs alpina) hemmahörandes i snowboarlandslaget har efter en intensiv tävlingssäsong åter landat på svensk mark och är mer än sugna på att göra upp i dom prestigefyllda tävlingarna. Mattsson tävlar i big air, slopestyle och halfpipe medan Hedberg ställer upp i samtliga discipliner.

Från Freeskiinglandslaget har vi både Emma Dahlström (hovfjället ski och board club) och Jesper Tjäder (ÖFS) för övriga deltagare att ta rygg på och vi ser fram emot åkning på mycket hög nivå då både Emma och Jesper tillhör världseliten i freeskiing. Mattias Blomberg (IFK Falun/Falu snow park) har inte mindre än tio raka SM-guld i snowboardcross och finns på startlinjen för att försvara sin grundmurade titel ännu en gång.

– Vi ser fram emot intensiva tävlingsdagar i Kläppens fantastiska park med många deltagare och skid och snowboardåkning i toppklass, säger Joakim Morén, tävlingsansvarig Sälens IF.

Schema SM

Torsdag 7 april Snowboard Snowboardcross, kval och final. Big Air, kval
Torsdag 7 april Freeskiing Big Air, kval och final
Fredag 8 april Snowboard Slopestyle, kval. Big Air, final
Fredag 8 april Freeskiing Halfpipe, kval och final
Lördag 9 april Snowboard Halfpipe, kval och final
Lördag 9 april Freeskiing Slopestyle, kval
Söndag 10 april Snowboard Slopestyle, final
Söndag 10 april Freeskiing Slopestyle, final

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.