Just nu: Henrik Harlaut medvetslös i X Games

Henrik Harlaut går ner tungt i X Games-finalen efter en läskig krasch. Just nu på väg till sjukhuset efter att varit medvetslös i upp emot en halv minut.


Henrik Harlaut gav allt direkt ut ur grinden på finalen i slopestyle. Efter en otroligt bra toppsektion på railsen ställde han ner en så gott som perfekt switch höger dubbel flatspin 9a och satte sig ner på skidorna för att få fart in i andra hoppet. På andra hoppet skulle Henrik som enda person i finalen göra trippelvolt men underroterade lite och slog i huvudet ordentligt i landningen. Den otäcka olyckan lämnade Henrik medvetslöst rullande nerför landningen och de 20 sekunder de tog innan läkarna kom till platsen låg han blick stilla med ansiktet ner i snön.


Henrik ligger nu på sjukhus med ett nyckelben som är brutet i tre delar. Operation väntar. Anmärkningsvärt slet han även sönder halva pjäxan i den allvarliga kraschen. Henrik sträckte upp handen från pulkan och visade att det är ok med honom. Dock så måste man vid alla huvudskador åka in till sjukhuset för ytterligare kontroll. Henrik skulle ha försvarat sitt guld i big air ikväll. Något som nu är väldigt osannolikt. Vi håller tummarna och hoppas att Dollo snart är på benen igen.Vi önskar Henrik ett snabbt tillfrisknande och hoppas vi ser honom strax på skidor igen.

Skicka ert stöd till Henrik Harlaut i kommentarerna nedan!

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.