Detta är Sveriges bästa park 2022

Freerides läsare har sagt sitt och det är dags att presentera det överraskande resultatet i omröstningen om vilken park som är den bästa i landet. Kläppen har fått kliva ned från tronen för att lämna plats åt en annan park i Dalarna. Låt oss presentera resultatet i omröstningen om vilken som är Sveriges bästa park 2022.

Förändringarnas vindar har blåst in över den svenska fjällvärlden och efter fyra år har det blivit dags för ett tronskifte i omröstningen om Sveriges bästa park.

Totalt har 6019 röster räknats och det står nu klart att det denna vinter är det Stöten Snowpark som kan titulera sig Sveriges bästa park. Här är hela resultatet i omröstningen om Sveriges bästa park.

1. Stöten Snowpark

Bredvid World Cup-backen och under WC Express ligger Stötens park som innehåller två linjer i olika svårighetsgrader. Förra vintern blev Stöten framröstad till Sveriges näst bästa park men till denna vintern tar nu alltså Stötens park klivet upp på tronen som landets allra bästa enligt Freerides läsare som har röstat. Stöten har uppenbarligen nöjda gäster och röstningssugna dito då de, förutom denna kategori, också kammat hem vinsten i omröstningarna Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer och Sveriges bästa pist.

2. Kläppen Snowpark

För första gången sedan denna omröstningen startade 2018 så står inte Kläppen högst upp på prispallen i kategorin Sveriges bästa park. Frågar du proffsåkare och landslag hävdar de säkerligen att Kläppen fortfarande är Sveriges bästa – men vi på Freeride får lov att säga grattis till andraplatsen.

3. Funäsdalsberget Fun park

Det är inte bara i Dalarna man kan bygga bra parker. I Härjedalen har Funäsdalsbergets parkcrew år efter år levererat förutsättningar för parkåkning i bra klass. Här finns välbyggda hopp och kreative features i alla olika svårighetsgrader samt en egen parklift vilket gör åkningen effektiv. Grattis Funäsdalsberget till bronsmedaljen.

Hela resultatet:

Historiska vinnare Sveriges bästa park:

Detta är den sista omröstningen som presenteras. Stort tack till alla som varit delaktiga och röstat och stort grattis till alla vinnare i kategorierna Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer, Sveriges bästa pist, Sveriges bästa offpistberg och Sveriges bästa topptursområde. Ni som vill nominera nya, andra skidorter, topptursområden eller parker i omröstningarna till nästa vinter – skriva detta i tråden till respektive artikel.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.