Detta är Sveriges bästa park 2020

Rösterna är räknade i freerides stora omröstning och nu står det klart att Kläppen har Sveriges överlägset bästa park även denna säsong.

Det blir jordskredsseger till Kläppen Snowpark i år igen med över hälften av alla rösterna från freerides läsare. Totalt räknades 2615 röster i denna kategori och av dessa var det alltså 1322 röster (50,55%) som föll på Dalarnas parkparadis Kläppen som därmed, inte helt otippat, kniper segern i år igen.

Freeride har nyligen presenterat resultatet för omröstningen om Sveriges bästa offpistberg 2020 och tidigare under året även Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer och Sveriges bästa pist.

Detta är, så vitt vi vet, den största likande omröstningen som någonsin genomförts i Sverige och har i år samlat in hela 26 500 röster vilket också är nytt deltagarrekord sedan starten 2017. Röstningen pågick mellan 11 december – 31 januari denna säsong. Nåväl, här är hela resultatet för Sveriges bästa park 2019/2020:

1. Kläppen Snowpark

Kläppen har länge ansetts som Sveriges bästa park och här tränar både landslag och skid- respektive snowboardgymnasium. Men likt andra anläggningar har Kläppen fått kämpa i motvind denna vinter. Genomgående milt väder och en coronapandemi skapade sannolikt en del huvudvärk bland Kläppens parkcrew. I slutet av februari öppnade tillslut den imponerande fullstora parken för att sedan stänga i början av april, en kort men intensiv säsong som likväl belönades med utmärkelsen ”Sveriges bästa park”… grattis Kläppen!

2. Funäsparken, Funäsdalsberget

Funäsparken fick en bronsmedalj ifjol men hoppar i år upp ett steg på prispallen. En välförtjänt andraplats till en fantastisk och kreativ park designad av Micke Dabrowski. Funäsdalsbergets park har sedan länge färdigbyggda platåer i jord vilket, i kombination med det snösäkra klimatet, bäddar för tidig öppning och en lång säsong år efter år. Och precis som Kläppen så har Funäsparken en riktigt kort omloppstid vilket gör åkningen i parken riktigt effektiv. Pluspoäng för att det går att åka puder hela vägen ned till parken i någon av rännorna ovanför.

3. Bräcke, Åre

Bräcke i Åre är en klassiker som alltid håller hög nivå. Förra säsongen var parken näst bäst i denna omröstning men fick i år nöja sig med en tredje placering. Parken i Bräcke är spännande och här finns många olika linjer som slingrar sig ned kring den gamla ankarliften. De stora platåerna byggdes nyligen i jord vilket gör att mindre snö och resurser krävs för att öppna upp. Under försäsongen hänger alla jibbers i ”Garden” som är Bräckes populära railpark som bjuder på discobelysning under kvällstid. Missa heller inte hamburgaren på 720 Bar & Restaurang vid toppen av parken, kanske Sveriges bästa burgare?

Inom kort kommer vi också presentera vinnarna i den sista kategorien, Sveriges bästa topptursområden, så håll utkik!

Resultat Sveriges bästa park 2019/2020:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.