Detta är Sveriges bästa skidort 2020

Nu är omröstningen Sveriges bästa skidort denna vinter stängd och vi har en vinnare. En oväntad uppkomling från norr alldeles i utkanten av Gällivare. En liten skidanläggning som nyligen har fått ny kommunal ägare och verkar ha fått fart på verksamheten och skidåkningen igen! Dundret-skräll efter tidigare års vinster för Åre och Funäsfjällen. 

Denna vintersäsong hade vi omröstningarna öppna under perioden 11 december till och med sista januari. Ni som läser Freeride fick rösta på huvudkategorin ”Sveriges bästa skidort” samt underkategorierna bästa pist, park, offpist, barnskidort och topptursområde. I denna artikel presenterar vi resultatet i huvudkategorin.

Denna gång fick vi in 9062 röster i gallupen om Sveriges bästa skidort, vilket är deltagarrekord sedan vi startade med denna tradition 2017. Vinnare de tidigare åren har varit Åre (2017 och 2018) samt Funäsfjällen (2019) som har skidsystemen Funäsdalsberget, Kappruet, Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen och Tännäskröket på samma liftkort.

RESULTAT SVERIGES BÄSTA SKIDORT 2020

Totalt fick vi in drygt 26 500 röster på i alla kategorier, också det rekord. Vi fortsätter givetvis att presentera resultaten i de andra omröstningarna här på Freeride under vintern.

Sveriges bästa skidort 2020 – topp 3

I vår skidortsguide läser du mer om alla skidorter i Sverige, här är länkar till topp tre i vår omröstning:

  1. Dundret

  2. Kläppen

  3. Funäsfjällen

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.