Detta är Sveriges bästa park 2021

Sveriges bästa park är utsedd av Freerides läsare! Och det blir förstås den ständiga guldmedaljörer Kläppen Snow Park som för fjärde året i rad står som vinnare i denna kategori. Stort grattis Kläppen!

Totalt har 5888 röster räknats i omröstningen om Sveriges bästa park 2021. Av dessa röster så föll 2143, alltså över 36 procent av rösterna, på Kläppen Snowpark som därmed vinner omröstningen för fjärde året i rad, inte helt oväntat trots att en annan anläggning i Sälenfjällen låg hack i häl i år. Stort grattis alla vinnare och tack till alla som röstat!

 1. Kläppen Snow Park

Det är faktiskt ingen annan park som ar vunnit denna omröstning sedan starten 2018. Men så har Kläppen också Sveriges bästa park och ett otroligt parkcrew som sliter hårt. När det kommer till Kläppens park är det lätt att använda klyschor, men här finns verkligen något för alla, från knattarna till heltidsproffsen. Och det är ingen slump att både landslag och skid/ snowboardgymnasiet har Kläppens park som hemma-arena.

I år har träningsförutsättningarna för våra mer eller mindre professionella åkare dessutom blivit ännu bättre sedan Kläppen byggde en gigantisk Big Air Bag med lutning. Hatten av för Kläppen Snow Park, Sveriges bästa park!

2. Stöten Snow Park

Grannberget Stöten har vunnit omröstningarna gällande Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer samt Sveriges bästa pist. Men när det kommer till Sveriges bästa park får anläggningen nöja sig med en andra plats, vilket inte så dåligt heller.

Stöten gav åtminstone Kläppen en rejäl match i årets omröstning om Sveriges bästa park. 1597 röster skrapade anläggningen ihop och dryga 27 procent av det totala antalet röster.

3. Funäsdalsberget Fun Park

Funäsdalsberget levererar, som alltid, en rolig och kreativ park signerad Micke Dabrowski. Här finns bland annat en salig blandning av hopp i alla storlekar, klassiska corners och en gammal folkabuss längst nere vid liften.

Drygt 500 röster och knappt 10 procent av det totala antalet röster skrapade Funäsdalens park ihop i årets omröstning. Grattis till bronsmedaljen!

Resultat Sveriges bästa park 2021:

Historiska vinnare Sveriges bästa park:

Det återstår nu endast ett resultat att presentera, nämligen Sveriges bästa topptursområde, som kommer att presenteras längre fram. Så håll utkik!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.