Detta är Sveriges bästa offpistberg 2021

Freerides läsare har sagt sitt och för fjärde året i rad så kan Riksgränsen titulera sig som Sveriges bästa offpistberg!

3410 röster har räknats i omröstningen om vilken berg som lämpar sig bäst för offpiståkning. Strax över tusen av dessa röster föll på Riksgränsen och därmed tar denna mytomspunna skidanläggning hem segern i omröstningen om Sveriges bästa offpistberg för fjärde året i rad. Hatten av för Riksgränsen!

 1. Riksgränsen

Riksgränsen plockar vinsten som Sveriges bästa offpistberg för fjärde året i rad. Nästan en tredjedel av alla röster föll på detta legendariska berg, närmare bestämt 1024 röster vilket 30,03 procent av de totala antalet röster.

Vad är det som gör Riksgränsen så fantastiskt då? 409 meter fallhöjd är bra men inte unikt och en krånglig gammal sittlift brukar i regel inte leda till några utmärkelser? Nej, men den lekfulla terrängen, de mäktiga bergen och den långa säsongen som sträcker sig ända in på sommaren är minst sagt unikt. Det är ingen slump att Nordiska Mästerskapen i friåkning har arrangerats här i trettio år.

2. Kittelfjäll

På andra plats hittar vi Kittelfjäll som sannolikt lockade många (i tanken åtminstone) när anläggningen fick ett megadump i slutet av januari. Kittelfjäll är vida känt för sina inbjudande raviner som radar upp sig nedanför trädgränsen. För den som är beredd att gå lite så står också ett helt kalfjäll till förfogande där liftarna slutar.

3. Åre

Med drygt 500 röster kniper Åre bronsmedaljen för andra året i rad och visar återigen att detta är en plats som rymmer mer än vallfärdande sportlovsfirare. Hela Åreskutan är ett stor lekplats som har levererat riktigt fin åkning under hela januari. Solravinen, Mårtens Brant och Östra Ravin är några Åreklassiker för att nämna några åk. Visste ni att Åre har den högsta fallhöjd bland Sveriges skidorter?

RESULTAT SVERIGES BÄSTA OFFPISTBERG 2020/2021:

Historiska vinnare Sveriges bästa offpistberg:

Vi kommer att fortsätta att presentera resultaten i de andra omröstningarna här på Freeride under vintern: Sveriges bästa park, Sveriges bästa pist samt Sveriges bästa topptursområde ska koras. Så håll utkik!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera