Detta är Sveriges bästa skidort 2021

Nu är omröstningen Sveriges bästa skidort denna vinter stängd och vi har en vinnare. En pärla i norra Sälenfjällen. En rejäl strike framåt för största fallhöjden i Sälen. Vinnaren är Stöten.

Freerides läsare har talat och omröstningen om vilken skidort som är Sveriges bästa är avslutad. Det blev en jordskredsseger där Stöten i Sälenfjällen kammade hem vinsten med 21,4 procent av de totalt 12 658 rösterna. Stöten innehar Sälenfjällens högsta fallhöjd som mäter 370 meter och har även Sälenfjällens längsta nedfart som slingrar ned längs berget, 3060 meter lång är den.

Fjolårets vinnare Dundret får i år nöja sig med en andra placering. 12,2 procent av er läsare valde att rösta på denna norrländska skidanläggning i utkanten av Gällivare. Hack i häl med 12,1 procent av rösterna hittar vi en annan skidort utom SKistars regi i Sälen fjällen, nämligen Kläppen. Tidigare års vinnare Åre (2017 och 2018) samt Funäsfjällen (2019) hamnade nätt och jämnt utanför prispallen i år.

Vi kommer fortsätta att presentera resultaten i de andra omröstningarna här på Freeride under vintern. Sveriges bästa park, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer, Sveriges bästa pist, Sveriges bästa offpistberg samt Sveriges bästa topptursområde ska koras. Så håll utkik!

Resultat Sveriges bästa skidort 2021

Sveriges bästa skidort 2021 – topp 3

I vår skidortsguide läser du mer om alla orterna, här är länkar till topp tre i vår omröstning:

  1. Stöten

  2. Dundret

  3. Kläppen

Mer om alla Sveriges (och världens) skidorter läser du i vår skidortsguide.

Historiska vinnare Sveriges bästa skidort:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.