Detta är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2021

Ni som läser Skandinaviens största skidmedie har fått säga vad ni tycker. Här är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2020/2021. 

Freerides läsare har avgjort vilken som är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer säsongen 2020/2021 under omröstningarna som hölls öppna under den andra hälften av januari. Vill du få några tips på hur du får en bättre skidsemester med barn så har vi skrivit 15 saker att tänka på kring det.

Drygt 4500 röster har räknats i denna kategori och det står nu klart vilka anläggningar som får kliva upp på prispallen.

SVERIGES BÄSTA SKIDORT FÖR BARNFAMILJER 2020/2021

 

1. STÖTEN

Stöten i Sälen är en välbesökt destination för framförallt barnfamiljer. Stöten har Sälens största fallhöjd med sina 370 meter. Ett annat lokalt best of man kan skryta med i Stöten är Dalarnas snabbaste sittlift. För några vintrar sedan introducerade man också Sälens längsta nedfart. Med start från toppen slingrar sig den 3060 meter långa backen ner genom varierande terräng, grön lutning så klart, perfekt för kidsen.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här, alltid extra uppskattat hos barnfamiljer. Pisterna är många långa böljande backar som mestadels går i blå färg.

Troll? Rundlagd snögubbe? Nope, i Stöten är det en snäll Varg som roar barnen. Vargy är en stor, lurvig och kramgo varg som gillar high fives och är Stötens alldeles egna maskot.


 2. KLÄPPEN

Förra vintern stod Kläppen i södra Sälenfjällen som segrare i omröstningen Sveriges bästa skidort för barnfamiljer. Även 2018 vann man. 2019 kom kläppen på en andraplats, och samma resultat i år alltså.

Med maskotarna Trolle & Trolla i spetsen kör Kläppen tema Troll för barnen. Trolle cup är exempelvis en tävling där ungarna får susa ned mellan mjuka trollfigurer och tunnlar, medan alla hejar på. Andra saker på temat är bland annat Trollsafari, skattjakt, troll after ski och trolldisco. När det kommer till skidåkningen har Kläppen många blå och gröna pister, barnområden och rullband finns likaså, givetvis också barnskidskola.


3. Lofsdalen

Tvåa i omröstningen blev Lofsdalen, som också knep andraplatsen år 2018. Lofsdalen lockar barnfamiljer med breda pister och barnvänliga liftar samt åkband. Här finns också sagospår för längdskidåkning, barnaktiviteter, lekland och bowling.

I Snölandet och Loffeliften står skidlärare som liftvärdar, så att barnen kan få bra tips och råd. I det stora barnområdet leker barnen bland koner och figurer i backen, åker skidkarusell, träffar Lofsdalens maskot Loffe, åker skidor, gör trick eller går på skattjakt. Sittliften Lången tar hela familjen till både grön och blå skidåkning. Fallhöjden är dessutom inte fy skam med 492 meter, vilket är femte bäst i hela landet.

SVERIGES BÄSTA SKIDORT FÖR BARNFAMILJER, HELA LISTAN

HISTORISKA VINNARE SVERIGES BÄSTA SKIDORT FÖR BARNFAMILJER:

Vi kommer att fortsätta att presentera resultaten i de andra omröstningarna här på Freeride under vintern: Sveriges bästa park, Sveriges bästa pist, Sveriges bästa offpistberg samt Sveriges bästa topptursområde ska koras. Så håll utkik! Vinnaren i Sveriges bästa skidort läser du om här.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera