Detta är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2023

Nu är rösterna räknade och sammanställda och vinnaren i omröstningen om landets bästa skidort för barnfamiljer kan koras. Freeride.se säger grattis till Tänndalen som är Sveriges bästa skidort 2023!

I början av vintern kunde Freerides läsare rösta om vilken skidort de tycker är bäst i Sverige och tillsammans med den utvalda juryn så är nu nu både Sveriges bästa skidort samt Sveriges bästa skidort för barnfamiljer utsedd. Vi säger stort grattis till Tänndalen som nu mer kan titulera sig som Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2023!

JURYNS VINNARMOTIVERING:

”Tänndalen är anläggning som verkligen tillfredställer hela familjens behov när det kommer till skidåkning. Lätta barnbackar och rullband för de yngsta och en bra park och långa utmanande pister för de äldre. Allt förpackat i en charmig och genuin fjällmiljö med högsta tänkbara service.”

1. TÄNNDALEN

Tänndalen ingår i Funäsfjällen (som vann omröstningen om Sveriges bästa skidort 2023) och är en komplett anläggning med 54 backar som också inkluderar ett eget kontrollerat topptursområde samt kvällsskidåkning med discobelysning.

2. STÖTEN

Sälens bästa anläggning (enligt Freerides läsare) och förra årets vinnare är fortfarande populär men får nöja sig med en andraplats i årets tävling. Kika gärna in detta videoavsnitt när Freeride testade Stöten förra vintern.

3. BJÖRNRIKE OCH BRANÄS

Aldrig förr har väl kampen om tredjeplatsen varit så jämn att den måste delas. Grattis till Vemdalens familjeidyll Björnrike och den värmländska pärlan Branäs som båda kan stoltsera med att vara Sveriges tredje bästa skidort för barnfamiljer.

UNDERKATEGORIER

Framöver kommer vi också presentera vinnarna i resterande kategorier som är: Sveriges bästa park, Sveriges bästa offpistberg och Sveriges bästa topptursområde. Håll utkik!

OM OMRÖSTNINGEN

Voteringen Sveriges bästa skidort 2023 var öppen på Freeride.se den 19 december 2022 – 31 januari 2023. De som röstade kunde välja tre skidorter att lägga sin röst på.

Nytt för i år också att en jury påverkar omröstning enligt följande: Läsarnas röster räknas och topp tio utses endast efter läsarnas röster. Juryn (som består av tre personer) får därefter rangordna dessa tio skidorter var för sig. Därefter sammanställs juryns och läsarnas röster som fördelas 60/40 (läsare/jury) och rösterna omvandlas till poäng all Melodifestivalen.

Omröstningen är en populär och rolig gallup kring vad svenska skidåkare tycker om landets anläggningar. Det är inte en vetenskaplig undersökning med ett statistisk säkerställt urval, utan mer av en temperaturmätare kring Freerides läsares favoritorter. Vissa skidorter har lagt lite kraft på att nå ut och att få sina följare att rösta, men det är så klart i slutändan individer som har lagt sina röster.

RESULTAT SVERIGES BÄSTA SKIDORT FÖR BARNFAMILJER 2023:

SVERIGES BÄSTA SKIDORT FÖR BARNFAMILJER 2023 TOPP 3:

  1. Tänndalen
  2. Stöten
  3. Björnrike / Branäs

Mer om alla Sveriges (och världens) skidorter läser du i vår skidortsguide.

HISTORISKA VINNARE SVERIGES BÄSTA SKIDORT FÖR BARNFAMILJER:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.