Detta är Sveriges bästa pist 2021

Freerides läsare har utsett Sveriges bästa pist 2020/2021. Vi på Freeride säger grattis till Stöten och backen Älvan!

Engagemanget har varit stort i omröstningen om vilken pist som är Sveriges bästa i år. 7103 röster har räknats och det står nu klart att över 30 procent av dessa föll på Älvan i Stöten som därmed koras till Sveriges bästa pist 2020/2021.

1. Älvan (Stöten)

Det blir en överlägsen seger för Älvan i Stöten som plockar hem vinsten med 2228 röster vilket är 31,37 procent av totala antalet röster.

Stöten är en anläggning i Sälenfjällen som uppenbarligen faller Freerides läsare i smaken denna vinter då skidorten även kammade hem guldmedaljen i omröstningen om både Sveriges bästa skidort och Sveriges bästa skidort för barnfamiljer.

Älvan är en riktig benbrännare som mäter en kilometer på längden. Dessutom har backen bra lutning (svart) vilket bör kunna ge de mest inbitna skidåkarlåren lite skön mjölksyra.

2. Lostupet (Kläppen)

Förra årets vinnare får i år nöja sig med en andra placering. Drygt tusen röster skrapade Lostupet i Kläppen ihop i årets omröstning och kan därmed titulera sig som Sveriges näst bästa backe 2021.

Lostupet är en svart backe som är 894 meter lång. Backen ringlar sig ned på längs högra sidan om parken och vänster om gondolen sett uppifrån.

3. Kodiak (Björnrike)

På tredje plats hittar vi något så ovanligt som en röd nedfart, nämligen Kodiak i Björnrike. Men detta är inte vilken röd backe som helst. Kodiak startar på toppen av Blomsterfjället på en höjd av 946 meters över havet, direkt intill avstigningen på liften Grizzly Express, som är Sveriges längsta stollift (2043 meter).

Kodiak ligger i utkanten, längst till vänster (skiers left), i Björnrike och ger ett långt skönt åk hela vägen till dalstationen av Grizzly Express. Så pass apå att mata åk i Kodiak och Grizzly Express tills benen inte orkar mer.

Resultat Sveriges bästa pist 2020/2021:

 

Historiska vinare Sveriges bästa pist:

Vi kommer att fortsätta att presentera resultaten i de andra omröstningarna här på Freeride under vintern: Sveriges bästa park och Sveriges bästa topptursområde återstår, så håll utkik på sidan!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera