Snowboardlandslaget växer

Nu är snowboardlandslagets uttagning för vintern 2018/2019 klar. Den stora nyheten är utökningen av utvecklingslaget och tillsättandet av en egen tränare utvecklingslagsåkarna.

A-landslaget för den kommande säsongen förblir oförändrat i form av Ludvig Billtoft, Måns Hedberg, Niklas Mattsson och Sven Thorgren.

Däremot utökas utvecklingslaget till att omfatta sex åkare: Julia Lundberg, Gabriel Almqvist, William Almqvist, Jesper Landmark, Gustaf Lundström och William Mathisen. Nykomlingarna i utvecklingslaget Gabriel och William Almqvist är födda -01, samt William Mathisen född -03 är med i landslagssammanhang för allra första gången.

– Vi har gjort uttagningen mot bakgrund av prestationer både i tävlings- och träningssammanhang samt en sammanvägd bedömning av var och ens utvecklingskurva och motivation. Det känns dels väldigt roligt att kunna utöka utvecklingslaget med tre unga förmågor, men inte minst att vi dessutom kommer kunna erbjuda utvecklingsåkarna mer stöd än tidigare i form av en egen tränare, Calle Sköld. Calle har under föregående säsong skolats in i coachjobbet på landslagsnivå både som assisterande tränare på världscupen och genom egna uppdrag. Jag har hundraprocentigt förtroende för hans kompetens och drivkraft att hjälpa åkarna framåt under säsongen, meddelar förbundskapten Joakim Hammar

En av säsongens stora höjdpunkter är självklart VM februari i Park City, Utah, men också europeiska ungdoms-OS i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina:
– Jag är jätteglad att få förtroendet för detta uppdrag och ser verkligen fram emot säsongen. Det ska bli superroligt att få jobba med de yngre åkarna, stötta upp och kunna erbjuda en bättre helhet än tidigare. På så sätt tror jag att vi kommer kunna bidra till deras utveckling, säger Calle Sköld, ny landslagstränare.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.