Sverre Liliequist signar för Fischer

Fischer kapar hem en av de mest rutinerade och namnkunniga svenska friåkarna – Sverre Liliequist.

Vintern är här och Fischer adderar två internationella åkare till sitt freeski-team, dels Sverre Liliequist dels den amerikanska Lynsey Dyer.

Med Sverre Liliequist har Fischer-teamet köpt in en riktig legend i sitt atletstall. Sverre och Kaj är ungefär lika grundmurade inom svenska friåkning som Östra i Åre och Nordalsfjäll i Gränsen. Som medgrundare av märket Kask, kretsar hela Sverres liv runt skidåkning:
– Jag har åkt skidor hela livet och ger fortfarande 100 procent, det är ett sätt att leva på! Det känns spännande att börja jobba med Fischer som har bästa tänkbara historia och tillsammans tror jag vi kan fortsätta utveckla freeskisegmentet ännu mer. Jag bor nu i Åre och kan vara ute och utforska produkterna varje dag för alla sorters äventyr och terräng. Jag känner att jag verkligen kan relatera till taggen #LIVETOSKI, säger Sverre Lilequist. 

Närmast kommer Sverre från ett samarbete med svenska Extrem, där han bland annat har varit med och utvecklat modellen Opinion Charger.  Intressant att följa denna nyhet och om Sverre återigen får chansen att hjälpa till i produktutvecklingen hos sin nya sponsor Fischer.

Vad våra teståkare tyckte om Fischer Ranger 102 Fr årsmodell 2019 ser du här och läser om här (tillsammans med femton andra av årets nya modeller för hela berget) .

Sverre Lilequists klassiska åk från Skiers Cup 2013 med lavin-bakåtvolten

Lynsey har åkt skidor på 6 kontinenter, vunnit varenda big mountain tävling hon ställt upp i, utnämnts till årets kvinnliga skidåkare av Powder Magazine flera gånger och cementerat sin plats som en av världens bästa big mountain åkare.

Med Linsey Dyer har Fischer adderat en ny atlet som inte bara sticker ut genom sin skidåkning. Genom samtal och podcasten ”Showing UP” har hon inspirerat unga atleter och påmint många människor om att leva passionen för skidåkning:
– Jag älskar skidåkningen så mycket att jag har byggt mitt liv runt den. Det är en ära att samarbeta med ett globalt familjeägt företag likt Fischer som delar samma filosofi. Jag är exalterad att bli partner med ett märke som promotar ledande teknologi i sina skidor och skor över hela världen och visa på deras mångsidighet i nordamerikansk backcountry, säger Lindsey Dyer.

På Fischer är man stolta och glada över att ha de nya atleterna i teamet:
– Jag är nöjd att vi har Lynsey ombord. Hon är en inspiration, inte bara genom sin åkning, utan också för många unga personer, och hon har en inställning som är perfekt för Fischers filosofi. Detsamma gäller för Sverre. Som skandinavisk freeski legend är hans livsstil en tillgång för oss: ”skidåkning är livet” är hans agenda”, säger Jan Ekmark som är marknadschef på Fischer.

Om FISCHER SPORTS  
Fischer Sports GmbH är globalt ledande inom längdskidåkning och ett av världens ledande varumärken inom alpin skidåkning, man är dessutom stora på ishockeyklubbor.
Det privatägda företaget sysselsätter nästan 2000 personer  Fischer Sports GmbH grundades 1924 i Ried im Innkreis, Österrike, där det globala huvudkontoret fortfarande ligger. Tillverkning sker där och i Ukraina. Löffler, en del av Fischer-koncernen, har också sitt huvudkontor i Ried im Innkreis.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.