TGR släpper trailer för sin film Far Out

Teton Gravity Rescerach är kända för att skapa omfattande skidfilmer. I höst är bolaget aktuella med nya filmen Far Out.

Far Out är enligt TGR själva en skid- och snowboardfilm som förkroppsligar fantasin lika mycket som det fysiska. Strävan att söka oupptäckta världar och inspirera nya vågor av kreativitet och upplysning. Strävan efter att uppleva något häpnadsväckande.

I filmen som har premiär på vita duken 5e oktober får vi se några av de tyngsta namnen i branschen visa upp sig framför kameran. Det mest häpnadsväckande är medverkan av den 11-åriga Kai Jones som visar hur man åker skidor på sitt hemmaberg i Jackson Hole, USA.

Att Kai medverkar är inte helt konstigt eftersom hans far, Todd Jones, är en av de som drog igång TGR för 23 år sedan. Sådan far, sådan son finns det vissa som säger. Kai fick lära sig åka skidor när han var 1,5 år gammal och han inledde sin tävlingskarriär som friåkare, nio år gammal.

Förutom åkning i Jackson Hole bjuds tittaren på åkning på platser som Albanska Alperna, Purcell Mountains i British Columbia, stadsåkning i Kamchatka och galna berg i Montana.

Summan av kardemumman sägs enligt TGR vara det faktum att skidåkning i grupp, med den tillhörande gemenskapen, är det sätt som sporten bäst utövas på.

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer