West Coast Session 9 Mixtape edit + träffa filmmakaren

Ny edit från Mt. Hoods årliga event West Coast Session. Kanske den bästa video-recap vi sett hittills från årest upplaga.Vi tar också ett kort snack med filmaren Nick Meilleur.

Bakom videon ligger Nick Meilleur med rötter i Hawaii, Seattle och Méribel som har studerat vid Western Washington University. Även om han inte gjort mycket väsen av sig eller synts framför kameror har han en ganska diger meritlista med edits för Atomic Airtime, K2 och Jeremy Pancras.

Tjena Nick!
Jag såg på din sajt att du växt upp i både Seattle och Méribel. Riktigt bra spots för en skid/snowboard entusiast. Så- Washington eller Frankrike, var hittar vi enligt dig den bästa skidåkningen?

-Båda platserna har fantastisk skidåkning, men är också olika på nästan alla sätt. Washington får mycket mer nederbörd och ett bra år finns ändlösa mängder puder. Snön är dock tyngre än I Méribel eller exempelvis Alta där det är kallare och mer högalpint. På de orterna håller snön mycket längre och man kan hitta riktigt bra åk veckor efter senaste stormen. Dessutom har Méribel den nya DC Area 43 parken som är guld!
Washington är nog ändå mitt favoritställe att åka trots att snön är tyngre, klimatet bara är så. Där kan man till skillnad från de mer högalpina skidorterna hitta otrolig skogsåkning. Jag tog min kandidatexamen vid Western Washington University i Bellingham och åkte mycket runt Mt. Baker där jag hade några av mina bästa vintrar hittills- otroliga mängder snö. Ibland kunde våra spår fyllas igen under liftfärderna upp igen. Det är magiskt att åka i midjedjupt, i dimma, med stora träd som enda guider nerför berget.

Du har släppt några edits från Mt. Hood. Vad skulle du påstå är det bästa (och/eller sämsta om du kommer på något) med berget som lockar till sig de flesta på våren och sommaren?

-Hood är fantastiskt! Bäst: Utsikten, folket och stämningen på glaciären. Delstaten Oregon är allmänt vacker och jag campar alltid I närheten av Government Camp när jag är där; jag rekommenderar att alla som åker dit gör detsamma. Just i Hood är glaciären otroligt kul att åka på från toppen till botten med palmer vår och sommar, oslagbart. Både public park och de privata är otroligt bra och man träffar alltid på en härlig blandning av folk. Särkilt runt West Coast Session-tiden då en stor del av freeski-populationen dyker upp är det lätt att hänga ut med nya och gamla polare från hela världen.

Om jag ska hitta något negativt: Campa inte vid flygfältet. En del stökiga mer och mindre berusade personer tenderer att dras dit på kvällarna och polisen blir inte sällan inkopplad…

När det gäller hans framtida videoprojekt:

-Jag kommer satsa på att helt enkelt fortsätta filma, fortsätta klippa och göra det jag älskar. Jag söker alltid efter samarbeten med andra för ny inspiration och nya infallsvinklar.
Då jag växt upp med skidåkning och med vänner som är grymma åkare är det lätt att fortsätta skapa skid-content. Däremot vill jag inte begränsa mig till en genre eller kategori. Planen är därför att göra allt. Dokumentärer, fiction, musikvideos etc och det finns ingen anledning att sluta.

Text: Tim Forsström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.