Årets bästa bindningar enligt Freeskier

Bindningar har verkligen utvecklats de senaste åren. Från att vara något som bara ska hålla fast dig och inte ha sönder dina knän till att få en mängd nya ansvarsområden.

Här är de bästa bindningarna i år enligt den amerikanska skidmedian Freeskier. Bindningarna är allt från åkbindningar till bindningar som är mer turorienterade.

Bindningarna är placerade utan inbördes ordning

G3 Ion 12


Denna bindning kandiderar som så många andra just att vara bra på allting. En lättviktsbindning som skall hålla för den tuffaste typen av åkning. Som ni ser så är mycket av tänket av Dynafitkaraktär.
Ca Pris: 4.500 kr

Marker Jester 16 ID


Jester är Griffonens storebror. Det vill säga med högre DIN och gjord av stark magnesium där Griffon är lite plastigare. Kompatibel med både touringsulor och vanliga.
Ca Pris: 3.500 kr

Marker Griffon 13 ID


Den här bindningen har sålt som smör de senaste åren. Prisvärd och tämligen robust. Genom att skruva på en skruv bli bindningen kapabel för båda typerna av sulor. Det vill säga, du kan använda denna bindning till dina touringskor om du så känner för det.
Ca Pris: 2.500 kr

Tyrolia Attack 16


En kraftfull bindning i DIN 16 som namnet redan avslöjar. Finns med skistoppers från 85mm till 150 mm vilket skvallrar om användningsområdet. En hållbar utförsbindning som skall stå pall för den som kör hårt.
Ca Pris: 4.000 kr

Look Pivot 12 Dual


Likt krokodilen som är ett av jordens äldsta djur och således kom i bra design redan från början, har denna bindning funnits så länge jag kan minnas. Det var ett förstahandsval då och är så än idag. Lite svårare att klicka i en andra bindningar men funktionen är desto bättre. Nytt på denna bindningen är att du kan justera för att passa dina touringskor också.
Ca Pris: 3.000 kr

Dynafit TLT Radical 2.0 FT


TLTn har länge varit en populär bindning för de som söker en lätt bindning optimerad för att gå uppför som samtidigt funkar nedför. Totalt tre olika höjder på hälen för att enklare toura uppför när det är brant och självklart kan du sätta på skarjärn på dom.
Ca Pris: 4.500 kr

Salomon Guardian MNC 16


Klassisk rambindning som är perfekt för dig som tourar men mest för att komma åt åkningen. Namnet “MNC” står för Multi Norm Certified vilket den också är. Fungerar med så gott som vilka pjäxor som helst. Lätt att byta mellan gå- och åkläge med switch bakom häldelen.
Ca Pris: 4.500 kr

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.