Bästa skidfilmerna för uppesittarkvällen

Dagen före dopparedagen är dagen då vi vanligtvis spelar Bingolotto av någon oförklarlig anledning? Detta måste få ett stopp. Därför vill vi på Freeride nu tipsa om ett gäng sevärda skidfilmer och serier som passar lämpligare att fördriva stundande fredag med. Håll till godo.

Goosebumps

Detta är skidåkaren Lovisa Rosengrens kortfilm från säsongen 21/22 som är ett resultat av två veckor i Sunnmørsalperna i Norge med filmaren Sofia Wester. Filmen handlar inte bara om själva skidåkningen utan också det mentala. Det är speciellt, att en dag kan vara så dålig och nästkommande så fantastiskt bra. Eller som att stå inför ett åk och både vara taggad men vilja spy.

Därför valde Lovisa att skapa Goosebumps, en kortfilm som tar oss igenom olika känslor hon upplever i bergen medans hon susar ner från olika toppar i magiska Norge. Med sig på turen var filmaren Sofia Wester som filmat och redigerat hela projektet och Jacob Wester som hjälpt till med rutter och filmning.

Many Fantasies Later

Many Fantasies Later är skapad av The Bunch och har vunnit årets film på High Five Festival samt jurys pick och best editing på IF3. Detta är en konstnärligt mästerverk som bör ses.

Odyssey of the Five Lucky Bastards

Häng med snowboardåkaren Cody Bramwell och David Kantermo (bland annat) till Grekland på ett minnesvärt äventyr. Med segelbåt tar de sig fram längs den grekiska kusten i och lyckats pricka otroligt bra snö…. i Grekland. Filmen är gjord av Marcus Ahlström.

Apart of Us

Apartof Us är en annorlunda skidfilm vilket är uppfriskande. Under tre månader har Jacob Wester och hans fru Sofia, åkt runt i sin husbil i Norge och jagat stora berg, pudersvängar och freeride-linjer. A Part Of Us är det 20 minuter långa resultatet. En otrolig film om kärlek ur ett annat perspektiv.

Till Fjälls

Till Fjälls är en hel dokumentärserie skapad av Moa Wärvik och Ebba Forsgren med fokus på hållbarhet och skidåkning som finns inom rikets gränser. Mer eller mindre relevanta ämnen tas upp så som räckviddsångest samt hur det är att leva som en fisk. Hela serien går att se gratis här.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.