Dubbla bronspengar till Sven Thorgren på X Games

Sven Thorgren knep tvenne bronsmedaljer i helgens tävlingar i Aspen, därmed har han totalt sex medaljer från X Games på sitt CV. 

Första disciplinen av tre för Sven Thorgren, slopestyle, gick inte som tänkt. Han slutade femma. Men i Big Air gick det bättre. För på bronsplats kom Sven Thorgren, för andra året i rad.

Sven klättrade upp i placeringarna hela tiden, men det var först efter näst sista åkets klockrena trippel back side rodeo, som han gick upp på pallplats:
– Det känns riktigt nice, det var tufft idag att hitta energi efter att det inte gick som jag ville på slopestylen tidigare under kvällen, men det vara bara att peppa upp sig. Jag gjorde alla de tricken som jag hade tänkt, men jag hade en dålig start. Jag ville få till back side 1620 i första åket, men jag fick prova igen i nästa. I slutet kände jag mig väldigt självsäker. Jag försökte att inte stressa upp mig fast jag låg rätt långt ner i placering, eftersom jag visste vad jag skulle göra i slutet och jag kände mig självsäker. I sista åket när jag hade tredjeplatsen säkrad testade jag en cab 1620 som jag aldrig provat förut. Det var riktigt nära att den satt, säger Sven Thorgren.

Hur gjorde du för för att ladda om efter slopestylen?
– Jag brukar lyssna på Magnus Uggla med ”Vittring”. Du vet, ”allting som jag vill kan jag göra aa aa aa”, sjunger en nöjd och stolt Sven Thorgren efter tävlingen.

Sven Thorgrens pepp-piller

Förbundskapten Joakim Hammar är också supernöjd.
– Det är helt underbart. Det var en sån total nivå på den här finalen, och riktigt nära att Sven satte sin cap 1620, säger Hammar.

Guldstriden i Big Air stod mellan den kanadensiska duon Max Parrot och Mark McMorris. Parrot som är tillbaka efter att ha missat förra säsongen på grund av en tuff cancerbehandling, och McMorris som med 17 X-games medaljer i bagaget jagade sin 18:e. Efter en tuff fight in i det sista vann tillslut Max Parrot, före Mark McMorris.

”Rail Jam” som var sist ut för Sven Thorgren under X Games-helgen i Aspen  var lite av en bonustävling, men eftersom den låg efter hans huvuddiscipliner slopestyle och Big Air, valde han att köra. Det visade sig vara ett väldigt bra val för Thorgren som kammade hem ännu ett brons. Han har nu total sex X-Games medaljer på sin meritlista.

Det var åtta åkare som gjorde upp om medaljerna i X-Games rail jam. En tävling som precis som resten av tävlingarna under X-Games bedömdes utifrån ett helhetsintryck av alla åk. Tävlings-coursen var densamma som raildelen under slopestyle-tävlingen där Sven alltså kom femma tidigare i helgen:
– Jag är supernöjd. Det var lite oväntat. Jag kör ju mest Big Air och slopestyle, så det är lite som att en sjukampare ska tävla mot höjdhoppare, men det var bara att köra så gott man kunde och se hur långt det räckte. Jag kände mig hur lugn som helst och vi som körde hade riktigt kul ihop. Jag började tävlingen med att göra mina tävlingsåk från slopestylen, och låg etta efter det. Sen försökte jag mig på rätt svåra trick som jag var mer osäker på. Några satt, andra inte. De gav mig mer poäng, men det räckte inte till att behålla förstaplatsen. Ett brons var mer än väntat för mig. Nu har jag sex X-Games medaljer. Det största för mig var Big Air bronset igår, men det här var en fantastisk bonus, säger en glad och nöjd Sven Thorgren.

X Games Aspen 2020

Resultat herrar Big Air Snowboard, 

  1. Max Parrot
  2. Mark McMorris
  3. Sven Thorgren, Sverige

Resultat snowboard, herrar, Rail Jam

  1. Jesse Paul, USA
  2. Darcy Sharpe, Kanada
  3.  Sven Thorgren, Sverige
Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera