Freeride korar: Vinterns snyggaste skidor

Likt domare i Top model eller Idol skall vi sondera, granska och fullkomligt pulverisera ytan. Under luppen hittar vi årets skörd av skidor och kriterierna är våra högst personliga preferenser. Detta är årets snyggaste skidor.

För att inte behöva ta all skit från oliktyckare (rättshaverister) har vi klädd oss i ödmjukhetens stickiga halsduk och lät supergruppen tio tuttar också välja sina 10 favoriter.

Tio Tuttars val

1. Blizzard Sheeva


En snygg och clean skida med härliga nyanser. Blizzards damskidor bjuder i år på skön könsneutral design med jordiga färger. Snyggt!

Läs mer om skidan

2. Extrem Opinion 108


Den här skidan har en snygg, fräsch och lite ovanlig design med sån där mysig isblå färg som på något sätt får en att drömma sig bort till bergen. Älskar den!

Läs mer om skidan

3. Icelantic Nomad


Icelantics kollektion i år har så satans snygga skidor så vi bara måste älska dem allihop. Sjukt snygg design på såväl herrskidorna som på damskidorna och det känns som om de träffat helt rätt när det gäller färgsättningen med små genialiska färgdetaljer på vackra svartvita motiv.

Läs mer om skidan

4. Moment Exit World


En sjukt detaljerad design med en mörk, cool och lite mystisk färgkod som passar in bland gran och mossa. Extra plus till att puderpulsen höjs till 110 bara genom att kolla på skidan och dess faceshotshape.

Läs mer om skidan

5. Nordica La Nina


I år har La Ninan fått en ganska enkel design med snygga färgkombinationer. Ju mer man kollar på de geometriska detaljerna och färgnyanserna, desto härligare blir de. Enkelt, färgrikt och uppfriskande!

Läs mer om skidan

6. Nordica Helldorado


Vi älskar att Helldoradon får behålla sin helsvarta färg år efter år! Det säger mycket om vilken rock’n’roll skida det faktiskt är.

Läs mer om skidan

7. 4frnt Kye 110


Herregud kolla bara vilket konstverk! Väldigt enkelt och stilrent men ändå drömskt. Tänk vad mysigt att ha dessa att kolla ner på när man sitter i stolsliften. Och grönt är ju superskönt!

Läs mer om skidan

8. K2 Luv Boat 108


Men yes! Kan inte annat än älska färgerna och solnedgångskänslan hos dessa skidor. Färgglatt och härligt! Enkelt också att hitta bland all snöyra när pudervurpan utlöst skidorna.

Läs mer om skidan

9. Black Crows Anima


Black crows har i flera år haft en snygg, stilren och karaktäristisk design och i år föll denna skida oss i smaken. Den dova gröna färgen och det grafiska i det klassiska mönstret gör att det känns nytt och fräscht. Härligt att det börjar gå mot dämpade och mer nedskalade färgkombinationer på skidor då det kan bli coolt och förbannat snyggt.

Läs mer om skidan

10.Moment Bella

 


En färgglad och helmönstrad skida som ändå är supercool! Rosmönstret på topparna är bara så satans snyggt och designen för tankarna till Japan där fantasin tillåter en att ta både en och annan pudersväng. Ja, tillsammans med ett något diskretare skidställ blir man ju coolast på berget med dessa färgbomber!

Läs mer om skidan

Simons val

1. Line Mordecai


I mina ögon är detta en utklassning av sällan skådad kaliber. Ser ni hur snygg skidan är eller? Proportionerna är magiska, färgerna (i viss mån bristen av färg) träffsäkra och kombinationen av fyrkantiga och runda element fantastiska.

Läs mer om skidan

2. 4frnt Kye 110


Instämmer med tidigare talare. Bra färgval och en rakt igenom snygg skida kort och gott.

Läs mer om skidan

3. Faction Chapter 116


Se och lär, svårare än såhär behöver det inte vara. Maximalt fyra färger, helst tre vilket det i detta fall blir när bindningarna åker på. Välj färger som har en anknytning till skidåkning och glöm för guds skull inte bort shapen. En snygg tip och tail kan rädda upp den mest bedrövliga designen i övrig och Faction har den snyggaste shapen på marknaden.

Läs mer om skidan

4. K2 Shreditor 102


Don´t fool with the Old school tänker jag tyst för mig själv när jag myser framför K2 Shreditor. Denna fulsnygga design får mig att tänka på Björn Borg och jazzigt luktande 70-talskläder i manchester. Urmulliga!

Läs mer om skidan

5. Line Magnum Opus


Skulle jag vara lite barsk så skulle jag påpeka att designen på Opus varit snyggare de senaste åren än vad den är nu, men det ska jag inte. Lines skidor utstrålar ”äkta” på ett sätt som inte många andra skidor gör. Är det för att jag vet att Pollard har fingrar med i spelet? Förmodligen, men likväl. Jag tror denna skidan glidandes över 15 fresh kommer vara en vacker syn för ägarna i vinter.

Läs mer om skidan

6. Armada MetallicaJJ


Ska jag vara ärlig måste jag säga att denna skida inte var med på listan först. Men jag hade bara kommit fram till åtta skidor och behövde slänga in några till. Sen när den väl tagit plats och jag kikade på den mer genomgående så växte den på mig. Det som till en början verkade lite lökigt, själva grejen att dra en växel och göra en skida med ett Metallica-omslag på är inget annat än snyggt när man ser förbi PR-stuntet i det hela. Vilket skidmärke skall vara så progressivt att hela skidlinjen består av albumomslag? DET mina vänner, det vore något!

Läs mer om skidan

7. Icelantic Pioneer


Icelantic håller på sin typiska design och varför inte? Svårt att välja en favorit när de ser hyfsat likadan ut men Pioneer fick det bli då mönstret mellan ljust och mörkt var väldigt tilltalande.

Läs mer om skidan

8. Armada Bubba


I min värsta skepticism tror jag inte att denna skida kommer att vara lika snygg under fötterna som den är på bild men det är en chansning jag är villig att göra. Inte för plottrig och snygg grundfärg landar detta pudertörstande as på listan.

Läs mer om skidan

9. Line Soulmate 92


Trots att den andas lite disco och rymdäventyr, två saker ej gångbara på berget, funkar denna design ändock. Kanske har det att göra med att den svarta nyansen gör sig oerhört bra på bild? Detta kan vara ett tips för er skidproducenter där ute. Håll inte tillbaka på krutet när ni skall fota era produkter. I mångt och mycket bestämmer sig nog folk iallafall till 70% när de sitter hemma på loftet och surfar runt!

Läs mer om skidan

10. Line Afterbang


En stark fäbless för gammal skateboardgrafik från 80-talet klämde in denna design på en tiondeplats på listan. Jag kan uppskatta det enkla tänket och attityden ”skit samma, vi kör på det” även om så inte behöver ha varit fallet.

Läs mer om skidan

Vi har bara utgått från skidor som finns i pryldatabasen.

Läs även förra årets artikel: Redaktionen rankar: Årets snyggaste skidor
Diskutera i forumet: Fula skidor-tråden 

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.