Härnö City Jam avgjort

I lördags den 13 februari var det än en gång tid att förvandla Härnösands gator till skidarena under en fullspäckad heldag av sann skidglädje och entusiasm.


Det var ungefär 50 taggade skid- och snowboard som hade anmält sig och fyllt startlistorna för helgens tävling i Härnösand under Härnö City Jam. Så fort första åkaren kastat sig ut för startrampen så var övriga åkare inte sena att följa efter ned i hoppet. Arenan bestod av ett hopp med cirka nio meters platå och en box samt en bonktunna efter hoppet.Dagens session inleddes med en stor bottenlandad cork 900 tindy av Douglas Broström från Åre, killen som visade att speedchecks och straightairs inte är för killar som käkar taggtråd till frukost. De följande hoppen landades även de ganska tungt i nedre delen av landningen men så fort alla hittat bra fart så började stora trick laddas.


Tävlingens upplägg var en timme snowboardsession och en timme skidsession.  Domarna tog sedan ut sju brädåkare och tio skidåkare som sedan skulle bli fyra i vardera klass som skulle göra upp i en actionfylld head-to-head final.

På skidsidan blev det en kamp om vem som stompade cork 900 bäst. Även några riktigt feta switch 720, 900 och 1080 skickades på under kvalsessionen. På brädsidan var det stora inverterade 720 som var dagens publikfavorit tillsammans med några riktigt stora frontflips.


I head to head-finalen på skidsidan möttes Erik Lundgren och Didrik Thoren om tredjeplatsen där båda två stompade ner switch 1080 nosemute. Efter noga överläggande utsåg domarna Erik till tredjepristagare.

Skidfinalen kom till att stå mellan Pontus Nordström och Tobias Sedlacek. Pontus inledde finalen med en stor 900 tailgrab men Tobias drog det längre strået och plockade fram en cork 1260 mutegrab ur rockärmen. Tobias cork 1260 gav honom segern och förutom äran kammade han även hem fina priser.

På snowboardsidan var det Viktor Höglund som tog hem tävlingen strax före Emil Millkvist på en andraplats.En stor tanke vill jag även ge till Alex Bergsten som överroterade en dubbel frontflip och landade på huvudet. Han slogs medvetslös och hamnade i koma. Då ambulansen anlände några minuter senare för att köra honom vidare till Sundsvall konstaderades att han fått tre mindre blödningar i hjärnan. Alex har i skrivande stund vaknat till, stått upp själv, ätit en semla och även borstat tänderna. Hans snabba återhämtning berodde endast på grund av hans goda fysik och hans otroliga viljestyrka. Vi håller nu alla tummar för att Alex fort tillfrisknar och är tillbaka ute i backen.

Ett stort tack till alla arrangörer som lagt ner sina själar och offrat allt för att igenomföra denna sanslösa tävling än en gång. Hoppas vi ses igen nästa år. Då ännu större och ännu bättre.

Resultat skidor:
1. Tobias Sedlacek
2. Pontus Nordström
3. Erik Lundgren

Resultat snowboard:
1. Viktor Höglund
2. Emil Millkvist
3. Nils Samuelsson

Mer information och fler bilder på www.cityjam.se

Text: Jesper Norén
Foto: Oscar Eriksson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.