Henrik Harlut kör X Games i Norge

För tredje året återvänder X Games till Norge. I år går tävlingarna 18-20 maj i Oslo-området. Eventet blir en kombination av vinter- och sommarsporter med big air-tävling på skidor och snowboard, samtidigt som X Games-medaljer i skate street också står på spel. Slopestyle är struket ur programmet. 

Första vågen med 18 inbjudna atleter har släppts. Henrik Harlaut är inbjuden till skidåkarnas big air-tävling och är hittills enda svensk på startlistan. X Games kan det här med media och PR och håller därför inne lite grand på övriga atleter som ska bjudas in, både en andra och tredje våg med atleter kommer att släppas senare.

Både kval och finaler för big air på skidor och snowboard kommer att hållas på lördagen 19 maj. Platsen blir OBOS Bi Air Arena i Fornebu, strax utanför Oslo. En stor snackis från förra vinters tävlingar var att flera av åkarna hade svårt att få nog med fart i slopestylebanan. I år är slopestyle struket ur programmet och skate har istället lyfts in.

Andra vågen med atleter släpps i slutet av mars och då vill vi så klart se namn som Niklas Matsson, Jesper Tjäder, Oscar Wester, Emma Dahlström, Jennie-Lee Burmansson, Oliwer Magnusson, Hugo Burvall mfl.

Invited Athletes X Games Norway 2018

Men’s Ski Big Air
Henrik Harlaut (SWE)
Kai Mahler (SUI)
James Woods (GBR)

Women’s Ski Big Air
Mathilde Gremaud (SUI)
Giulia Tanno (SUI)
Kelly Sildaru (EST)

Men’s Snowboard Big Air
Mark McMorris (CAN)
Max Parrot (CAN)
Marcus Kleveland (NOR)

Women’s Snowboard Big Air
Anna Gasser (AUT)
Jamie Anderson (USA)
Julia Marino (USA)

Men’s Skateboard Street
Nyjah Huston (USA)
Shane O´Neill (AUS)
Ryan Sheckler (USA)

Women’s Skateboard Street
Leticia Bufoni (BRA)
Lacey Baker (USA)
Samarria Brevard(USA)

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.