Max Palm dropar in på junior-VM i Kappl

Idag går junior-vm friåkning i Kappl. Det är sextio unga, talangfulla åkare som kör och en av dem är svenska Max Palm som tävlar på skidor. Live-stream börjar 9.30 nu på morgonen, och Max har en sen start som nr 56. 

LIVE STREAM JUNIOR-VM KAPPL

Precis som på seniortävlingarna på Freeride World Tour och Qualifier är det fyra kategorier även när juniortävlingarna körs. Idag är det extra festligt bland de tävlande ynglingarna eftersom vi snackar om ”2019 Freeride Junior World Championship” som går på facet Quellspitze som ligger högt upp i skidorten Kappls system.

Först ut är kategorin snowboard herr med 13 åkare, följt av dam bräda 5 åkare, sedan skidor dam 13 åkare och slutligen skidor herr 29 åkare. Alla juniorer så klart. Max Palm är enda svensk på start.

Max Palm startar som 25:e och är alltså 56:e åkare ut i starten om vi räknar alla kategorier, live streamen börjar 9.30 nu på förmiddagen. Max Palm kom på tionde plats på NM i Riksgränsen förra vinter som yngste åkare någonsin, och spås av många en lysande framtid.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer