Max Palm får wildcard till Freeride World Tour 2022

Supertalangen Max Palm får ett wildcard till Freeride World Tour och blir därmed tävlingens yngsta åkare.

Förra vintern agerade Max Palm föråkare under världstourens första stopp i Andorra. Tävlingens kommentatorer var då föga överens om att det säkerligen inte var sista gången för Max på Freeride World Tour. Men att det skulle ske redan denna vinter var det nog inte många som förutspådde.

Men nu står det klart att den svenska supertalangen Max Palm tilldelas ett wildcard till den första tävlingen på Freeride World Tour i spanska Baqueira Beret, och blir därmed tävlingens yngsta deltagare.

– Enda sedan jag var liten har jag drömt om att köra Freeride World Tour och att tävla mot alla legender inom friåkning. Jag är otroligt hedrad och tacksam över att få ett wildcard, det betyder oerhört mycket för mig. Jag ska försöka visa upp min allra bästa skidåkning och göra min storebror Hugo Hoff stolt, förklarar Max Palm.

Max Palm slog igenom med dunder och brak när han vann NM i Riksgränsen 2019 som den yngsta vinnaren någonsin, då endast 16 år gammal. Sedan dess har framgångarna och vinsterna löpt om varandra och Max har vunnit Junior Tour två år i rad (2020 och 2021) och blev också juniorvärldsmästare i friåkning förra vintern.

Förutom Max Palm så tilldelas också de spanska snowboardåkarna Nuria Castan och Pau Riba varsit wildcard till tourens första stopp i Baqueira Beret som går av stapeln den 22 januari. I övrigt så har vi fyra svenska åkare på Freeride World Tour 2022: Kristofer Turdell, Carl Regnér (som laddar upp för fullt), Reine Barkered och Cody Bramwell.

VINTERNS TÄVLINGSSCHEMA:

Så här ser hela vinterns schema för Freeride World Tour ut:

  1. (NY) Baqueira Beret, Spanien: 22 – 28 januari 2022
  2. Ordino Arcalis, Andorra: 30 januari – 5 februari 2022
  3. Kicking Horse Golden BC, Kanada:  12 – 17 februari 2022
  4. Saalbach Fieberbrunn, Österrike: 15 – 20 mars 2022
  5. Verbier, Schweiz: 26 mars – 3 april 2022
Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.