Carl Regnér flyger in för sin fjärde vinter på Freeride World Tour

I slutet av januari är det dags för det första stoppet av Freeride World Tour. Freeride har tagit tempen på ski resort-älskaren Carl Regnér som är en av fyra svenskar som tävlar i världens bästa friåkningsliga vintern 2022.

Om knappt två månader vevar säsongen igång för världens bästa friåkare. Det första stoppet är i spanska Baqueira Beret och därefter följer ytterligare tre tävlingar innan finalen i Verbier, Schweiz.

Regnér, Turdell, Barkered och Bramwell

Totalt har vi tre svenska skidåkare (och en brädåkare) i startfältet på Freeride World Tour; Reine Barkered, Kristofer Turdell, Carl Regnér och Cody Bramwell som numera seglar under brittiska flagg.

Vi har lyckats knycka några minuter från den sistnämnde skidåkarens schema som bland annat består av försäsongsträning och läxhjälp med Turdell.

Hej Carl Regnér, hur är läget?
– Tjena Freeride, kul att höra från er! När ni hör av er vet man att säsongen är på gång, nu måste jag till gymmet…

Kör hårt! Men innan dess måste du berätta några saker för oss. Vart befinner du dig just nu och vad gör du om dagarna?
– Jag befinner mig, tyvärr, fortfarande i Stockholm och pluggar. Försöker beta av så mycket som möjligt innan vintern drar igång. Har tenta på måndag i finans om portföljteori. Sen hjälper jag Turdell ibland med hans läxor också!

Okej, fullt upp med studier alltså. Hur har det blivit med försäsongsträningen då, är det bara gym som gäller?
– Det har blivit mycket gym och några promenader runt Djurgården med min flickvän…

Har du inte stått något på snö än?
– Nope, men flyttar upp till Åre efter tentan på måndag så förhoppningsvis snart!

Hur känns formen då skulle du säga?
– Formen känns bra, men skulle behöva stretcha lite känner jag.

Carl Regnérs väg till Freeride World Tour

Carl Regnér tog den sportsliga vägen till Freeride World Tour. I kraft av sin skidåkning och fina resultat på kvaltouren vintrarna 2016 och 2017 blev Carl Regnér klar för världens bästa friåkningsliga.

Men som nykomling på Freeride World 2018 startade det inte vidare bra. En alltför närgången bekantskap med ett träd i japanska Hakuba satte stopp för tävlingssäsongen redan innan den hade börjat. Carl studsade dock tillbaka efter några månaders rehabilitering och gick och vann NM i Riksgränsen i slutet på samma säsong. Imponerande.

Carl Regnér fick ett så kallat injury wildcard som tog honom tillbaka till Freeride World Tour och därför var han tillbaka i hetluften redan 2019.

Inför vintern 2022 kan han se tillbaka på tre år på Freeride World Tour där resultaten trendmässigt pekar uppåt: han blev 11:a första året, 8:a 2020 och nu i vinter slutade han som total 3:a på Freeride World Tour.

Mentalt och fysiskt gick Carl Regnér tungt i backen på finalen av världstouren i Verbier 2020 då han kraschade på branta Bec des Rosses. På finalen året därpå hade han is i magen och åkte hem en femteplats, vilket alltså renderade en bronspeng på hela Freeride World Tour 2021.

Big mountain i all ära, men skidorter alltså…

Carl Regnér älskar att åka skidor i skidort, långt från lavinbedömningar och bökig utrustning. I filmen ”Resort Skier” fick vi en skön inblick i vad han verkligen älskar med skidåkning.

I år stannar ju touren i Baqueira Beret för första gången. Vad tror du om det nya stoppet i Spanien?
– Jag tror det blir grymt! Var där för två år sedan och hälsade på Aymar Navarro. Var dåligt med snö då men möjligheterna såg riktigt fina ut. 

Vilken stopp på Freeride World Tour ser du fram emot mest då?
– Nya stoppet i Spanien! Alltid en lite speciell känsla att tävla i de regionerna. Flyga in till Barcelona, hänga någon dag på stranden och sen köra bil cirka 3 timmar upp till Pyrenéerna som är en sjukt cool bergskedja.

Vem blir den tuffaste konkurrenten i vinter?
– Om det är något alla åkare har bevisat på touren så är det att alla har en chans. I år när startfältet från Nya Zeeland är tillbaka blir det ännu tuffare konkurrens. Jag tror kiwi-killarna är hungriga!

Tack Carl för att du tog dig tiden. Kuta iväg till gymmet nu och lycka till i vinter.
– Tack så mycket!

Freeride World Tour 2022 schema

  1. (NY) Baqueira Beret, Spanien: 22 – 28 januari 2022
  2. Ordino Arcalis, Andorra: 30 januari – 5 februari 2022
  3. Kicking Horse Golden BC, Kanada:  12 – 17 februari 2022
  4. Saalbach Fieberbrunn, Österrike: 15 – 20 mars 2022
  5. Verbier, Schweiz: 26 mars – 3 april 2022

Skön video som visar vad Carl Regnér älskar med skidåkning

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera