Carl Regnér om sin krasch ”– Det där är nog bland det läskigaste jag varit med om!”

Carl Regnér Eriksson kraschade brutalt på Bec des Rosses idag. Ett fall som fick tittarna på livetreamen från finalen av Freeride World Tour 2019 i Verbier att hålla andan. Här är Carls tankar direkt efter kraschen.

Du kraschade rejält och det såg riktigt otäckt ut. Vad var det som hände?
– Det där är nog bland det läskigaste jag varit med om. Och det var också min första tomahawk någonsin, jag har aldrig kraschat sådär förut. Så jag är lite tagen av det här.

Hann du tänka någonting under fallet?
– Ja, ganska mycket faktiskt. Jag visste ju att jag hade ett parti med klippor nedanför mig och jag ville på något sätt ha koll på när de skulle komma, men det var helt omöjligt. Som tur var stod jag på fötterna när jag kom precis ovanför dem så jag gjorde någon slags omedveten framåtvolt ut över allting.

Vad var det som gick fel i landningen?
– Allt kändes ju bra först, men sen fastnade staven i snön och då rycktes hela handtaget av och det gjorde att jag fick som ett kast med skidorna sedan gick allt på en millisekund.

Hur känns kroppen då?
– Jag stretchar höften och vaden nu, men annars känns det okej. Det var tur att jag sa till mamma att inte kolla på livesändningen, det hade nog varit jobbigt för henne.

Carl Regnérs krasch på Bec des Rosses

Men om vi bortser från det här stoppet, vad tar du med dig från säsongen i övrigt?
– Det har varit väldigt upp och ner för mig, till skillnad från hur det var i kvaltouren där allt gick väldigt bra. Så att jag försöker vara lite ödmjuk till det här och inse att man inte alltid lyckas med sina åk och att man ibland, som i dag, kraschar. Sen plockar jag med mig lärdomar om hur viktigt det är med olika förberedelser, så som att reka sin linje och att träna både mentalt och fysiskt.

Text: Elin Turpeinen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.