Max Palm – lekande lätt föråkare på Freeride World tour

Max Palm visade vart skåpet ska stå när han lekande lätt tog sig ned för det branta tävlingsfacet som föråkare under vinterns första stopp av Freeride World Tour i Andorra. Aldrig förut har väl skidåkning sett så enkelt ut?

Max Palm är med största sannolikhet framtiden inom friåkning. Han fick ögonen på sig efter att han sopat banan på NM i Riksgränsen 2019 och vann hela tävlingen endast 16 år gammal. Idag var han första åkare att ta sig an facet i Andorra under Freeride World Tours första tävling för säsongen.

Och som han gör det. Det ser så lekande lätt ut, det är nog bara Max Palm som kan få åkningen att se så simpel ut. Nerverna är tillsynes på rätt plats och Max studsar ned med rappa svängar och bjuder på flera flygturer utför klipporna längs vägen ned och avslutar givetvis med en bakåtvolt i slutet av åket.

Sedan glider han in i målfållan med ett leende på läpparna som om ingenting har hänt.
– Det var mjukt och riktigt fint i början av åket, längre ned blev det betydligt hårdare, förklarar Max ödmjukt i intervjun efter åket.

Det varierade föret på facet (som lutar 45 grader i snitt) såg dock ut att ha minimal påverkan på Max Palm och kommentatorerna är överens om att detta säkerligen inte var sista gången vi såg honom på Freeride World Tour. Vi kan inte annat än hålla med. Bra jobbat Max!

Se Max Palms åk (8:01):

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.