Nattligt puderåk i Chamonix

NOCTA Project #1 – Följ med på en pudrig, nattlig seans nedför Aiguille du Midi i Chamonix.

I kortfilmen ser vi ser Black Crows grundaren Bruno Compagnet, samt skidåkaren Layla Kerley. Denna inledande episod är en pudrig, nattlig seans nedför Aiguille du Midi i Chamonix. I pannlampsskenet kör de en variant av klassiska åket Vallée Blanche och åker Envers du Plan.

YUCCA Films har producerat filmen som spelades in på 3 timmar, start 00.30 på natten på 3000 meters höjd och i –20 grader.

Pannlamporna som används i filmen är tillverkade av nordnorska Moonlight Mountain Gear. Vi publicerade nyligen en story om ägaren till denna firma Bjarte Hollevik – ”Historien bakom ljuset”. 

Om en inte alltför lång framtid kommer också en av dessa starka pannlampor – Bright As Day 5000 – komma med i vårt projekt Testpilot. Då får en av er läsare chansen att pröva om denna pannlampa verkligen är så bra som det utlovas. Efter den hårda men rättvisa prövningen får givetvis testaren behålla pannlampan som kostar 4 499 kronor.

Mer information kommer alltså kring just denna ljusstarka testpilot. Före dess kommer testpiloter att sökas för att pröva skidresa till österrikiska Alperna, samt tekniska skaljackor från en stor nordamerikansk tillverkare.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.