Testpiloter sökes: Salomon QST 106

Vill du vara med och testa skidor och andra prylar, eller till och med åka iväg på en skidresa till Alperna? Nu lanserar vi på Freeride det nya projektet ”Testpilot”. Hur svårt är det att vara med då? Inte särskilt: ansök, testa, behåll.

Anmäl, testa, behåll. Det är de tre sakerna som du ska göra om du vill bli testpilot. Under vintern kommer vi här på Freeride att presentera nya prylar och resor som du kan anmäla ditt intresse för. Allra först ut i detta nya projekt är två par friåkningsskidor från franska Salomon.

Testpiloter sökes: Salomon QST-skidor

Vi har alltså tvenne par skidor från Salomons QST-serie som vi vill ha in testpiloter för. Det är herrskidan Salomon QST 106 i 181 centimeter, samt ett par damskidor Salomon QST 106 STELLA i 167 centimeters längd. Bägge paren är monterade med Salomon STH-bindningar.

Dessa skidor från Salomon har blivit hyllade av skidjournalister både i Nordamerika och i Norden. Men hur bra är de, vad tycker du? Det är exakt det som alla andra Freeride-läsare undrar.

Anmäl nedan till de skidorna som du vill testa. Du måste ha skrivit minst en recension på Freeride det senaste året (om du inte har gjort det, gör det nu). Ansökningstiden är två veckor, till och med 14 december 2017. Mer information om testpilot finns också längre ner i artikeln.

 👇👇👇

👇👇👇

 

Här berättar Cody Townsend mer om Salomons QST-serie


Mer generellt om projektet Testpilot

 

Alla vi som älskar skidåkning vet att både prylar och skidresor är kostsamma saker som kräver lite efterforskningar innan de inhandlas. Det är inte alldeles enkelt att välja i det stora utbudet av pjäxor, skidor, stavar, handskar, bindningar, underställ, jackor, byxor, buff:ar, mellanlager, skidstrumpor, lavinsändare, sonder, spadar, goggles, hjälmar, termosar, mössor, ryggsäckar och så vidare. Och vart ska man åka egentligen? Är Kittelfjäll bäst i Sverige eller uppskrivet eftersom många stör sig på Åres dominans? Hur är Funäsfjällen egentligen, många verkar digga Ramundberget. Hrm.

På Freeride finns forumet som en öppen plats där åsikter kan stötas och blötas mellan privatpersoner. Det var med forumet som Freeride startade för 20 år sedan i nådens år 1998. Även om en del av engagemanget spillt över till sociala medier som Facebook och Instagram är forumet fortfarande en del av Skidsveriges flödande pulsåder. Nu fortsätter vi att utveckla sajten och satsar på våra recensioner.

I vårt nya projekt Testpilot har du som läsare chansen att bli utvald och testa skidor, prylar och till och med skidresor. Testerna kommer att vara oberoende och du är fri att skriva precis vad du tycker, ris som ros. Produkterna och resorna till våra testpiloter levereras av modiga företag som vill att vanliga, dödliga skidåkare ska uppleva deras saker. En kritisk recension ger företaget möjligheten att lyssna och lära för framtida produkt- eller destinationsutveckling. En positiv recension ger företaget en hint om att de är inne på rätt spår. 

Hur väljer Freeride vem som ska bli Testpilot?

Se till att dina recensioner från det senaste året är bra. Dessa kommer nämligen att ligga till grund för om du blir vald eller inte. Se därför till att dina recensioner är välskrivna, och att de har bilder. Bifoga egna produktbilder om du skriver om en skida, pjäxa eller liknande, skicka med miljö- och åkbilder om du har recenserat en skidort. Fler recensioner ökar dina chanser, lägg därför gärna upp flera nya recensioner.

Du anmäler ditt intresse som testpilot för varje enskild produkt/resa. Det är alltså ingen generell anmälan som gäller för  hela projektet. Ser du en produkt eller resa som du vill testa – anmäl ditt intresse för att bli testpilot till just detta. Allra först ut i detta nya projekt är två par skidor från Salomon, vilka du både läser och ser & hör  mer om ovan. Missa inte trailern där årets kanske bästa citat kommer 52 sekunder in när Cody Townsend berättar om hur dålig kolfiber i skidor kan upplevas.

Redan kommande veckor vankas fler testpilots-saker och utan att avslöja för mycket kan vi säga att det inbegriper österrikiska Alperna, persedlar från ett ansikte vänt åt norr, bärdon som bärs baktill och fem värmande nyheter som ska sitta direkt mot huden.

Generellt: Hur blir du en testpilot?

1) Se till att ha minst en bra recension med bild som är skriven under de senaste tolv månaderna.

2) Ansök om vilka prylar du vill testa. Ansökningstiden är normalt 2 veckor. 

3) Håll tummarna och/eller be en bön, medan Freeride.se bedömer alla testpilots-ansökningar.

4) När vi kontaktar dig via mail måste du svara inom 24 timmar annars förbehåller vi oss rätten att ta fram en ny testpilot.

5) Testa prylen och skriv en ärlig och bra recension med bilder.

6) Behåll prylen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.