Oakley Prizm React: ett par goggles för alla väder

Oakley fortsätter att komma med nya, bra produkter för skidåkare. Monsternyheten denna vinter är helt klart den nya goggles-teknologin Prizm React som med en knapptryckning ändrar sig efter rådande ljusförhållanden. Men Oakley har dessutom nya intressanta hjälmen MOD3 i backfickan.

Prizm React

– Ta kontroll över ljuset, reagera på vädret

 

Med en knapptryckning kan Prizm™ React-tekniken göra det möjligt för dig som skidåkare att anpassa gogglarna till de rådande ljusförhållandet på berget. En solig, molnfri och snögnistrande högtrycksdag tryck till det mörkaste av de tre lägena, det vill säga high.

Lite moln och så där halvbra sikt så ställer du dina Oakley Prizm React till ”Mid” och när du är ute och åker på en riktigt snöig och molnig dag, eller befinner dig inne bland träden, så byter du med knapptryckning på sidan av gogglesramen till ”Low” som är det läge där allra mest ljust kommer in genom linsen.

Ett par goggles som ger dig friheten och mångsidigheten hos tre lika linstoner. Nu kan du direkt under ett åk ställa in linsen på dina goggles för att ändra ljusförhållandena utan att behöva ha med extra goggles och/eller linser och stanna för att börja rota i ryggsäcken. Och vem har förresten någonsin haft med sig två par extra goggles?

En handskvänlig – stor och lätt att pricka, se ovan – knapp ändrar linsfärgen till mörk, medium eller ljus. En liten vibration ger dig feedback att du har tryckt på knappen och att din lins kommer att förändras. På ungefär 7 sekunder ändras ljuset till mörkare eller ljusare.

Utvecklad med den innovativa Oakley Prizm-linstekniken, kommer Prizm React denna premiärvinter i den nya gogglesmodellen Fall Line XL. Den ramlösa designen erbjuder ett större synfält och har konstruerats för att passa perfekt med Oakley’s MOD-hjälmar. Elektroniken i Prizm React är integrerad i gogglarna på ett sätt som bibehåller ett ”normalt” utseendet och samma vikt som ett par vanliga goggles.

Default-läget på linsen är ”Low”, alltså för de mörkare ljusförhållandena och om batterierna tar slut går gogglarna tillbaka till detta läge. Batterierna bedöms fulladdade hålla för två veckors skid- eller snowboardåkning, baserat på att man trycker linsbyte 150-200 gånger. Batteriet laddas på 2 timmar via en micro USB-port i sidan på ramen.

I Sverige släpps denna vinter bara ett begränsat antal Fall Line XL med Prizm React. Här hittar du Oakleys webbsida.


Oakley MOD3

– den säkra, sköna och snygga hjälmen för hela skiddagen 

Inte alla dagar åker du aggressivt i exponerad terräng. Precis som en nypistad backe med rena och raka manchesterränder är Oakley MOD3 designad med rena linjer. MOD3 är konstruerad i ett så kallat ”In-Mold-skal”, vilket är den lättaste konstruktionen i branschen. Hjälmen har Oalkeys Modular Brim System (MBS) för prefekt passform tillsammans med goggles.

Den rena yttre estetiken på hjälmen MOD3 förstärks med säkra egenskaper.  MOD3 är valet för åkare som vill se bra ut och åka skidor säkert och bekvämt hela dagen.

Nytt för MOD3 till denna vintersäsong 2018/2019 är en uppdaterad designestetik och justerbar ventilation. Ett BOA 360-graders låsningssystem säkerställer att du kan spänna fast hjälmen skönt och säkert på huvudet. En omdesignad öronplatta håller dina öron både varma och sköna. Även huvudlinern på insdidan är ny, nu med materialet X-Static som är ett antibakteriellt silverfodrat tyg, vilket gör att du håller dig fräsch hela skiddagen.

OAKLEY MOD3

PRESTANDA
– All-Mountain mångsidighet, med justerbar ventilation för att hjälpa till att reglera temperaturen

SKYDD
– EPS skyddande skumlager
– MIPS Brain Protection System

PASSFORM
– BOA 360 degree Fit System
– Performance Fit

BEKVÄMLIGHET
– X-static, fuktgivande antimikrobiell headliner och öronplatta

Pris MOD3 Mips: 1899 kr

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.