Park City kommer vara öppet i vinter

Den fantastiska farsen rörande amerikanska Park Citys vara eller icke vara har fått en lösning, om än en kortvarig sådan. För att kunna hålla öppet kommande vinter har Park City nu beslutat att betala en hyra på 17,5 miljoner dollar till landägaren Talisker. Summan beslutades av en domare i delstaten Utah, och förutom att vara hyran för säsongen innehåller den även ett påslag för att täcka Taliskers juridiska utgifter.

– Vårt mål har alltid varit att hålla Park City öppet, både säsongen 2014-15 och senare. Att betala avgiften som domaren beslutat ger våra anställda, gästerna och samhället Park City tryggheten de har väntat på gällande den kommande säsongen, säger Park Citys resort manager Jenni Smith till Unofficial Networks.

Lösningen är dock av en kortvarig sort, och hur läget blir i konflikten mellan Park City och Talisker nästa säsong är ännu oklart.

– Jag är väldigt glad att skidorten kommer vara öppen i vinter, men även om det viktigaste idag är att Park City kommer hålla öppet vinter 14-15 är det en kortvarig lösning. Därför kommer vi fortsätta jobba med Vail för att få fram en vettig och rättvis långvarig lösning, säger Jenni Smith.

Park City står bland annat värd för slopestylevärldscupen och USSA Grand Prix-tävlingar i vinter.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.