Jesper Tjäder tillbaka på gatan, dags för Red Bull Playstreets

Imorgon kväll, fredag 15 februari, förvandlas gatorna i Bad Gastein till en slopestylebana. Jesper Tjäder vann tävlingen senast och är tillbaka för att försvara sin titel.

I Österrike laddar arrangörerna som bäst för åttonde upplagan av Red Bull PlayStreets. Det är ett urbant freestyleevent som går mitt i centrala Bad Gastein, i Salzburgerland. Förra vintern hade man paus, men året dessförinnan 2017, vann svenska Jesper Tjäder. I år är det tjugo freeskiers som ställer upp, cirka 13 000 åskådare väntas komma för att kolla in skidtricks över hustaken i Bad Gastein.

Eventet streamas live här på Freeride imorgon fredag, klockan 20.00 sparkar det igång.

Banan i Bad Gastein är packad med kickers och rails som leder längs gatorna och över hustak i skidorten. Åskådare kan återigen se fram emot massor av action och spännande strider mellan åkarna. Arrangör Heli Putz kommenterar banan:
– För mig är den största utmaningen att kontinuerligt ge idrottsmännen något de aldrig sett tidigare. Det gör mig stolt över att se att de bästa i världen som vill visa skidvärlden vad som faktiskt är möjligt på ett par skidor.

Det är inte bara försvarande mästaren Jesper Tjäder som kommer till Bad Gastein, även schweiziska 2011-vinnaren Elias Ambühl, liksom Taisei Yamamoto, och fransmannen Antoine Adelisse. Hemmaåkare blir österrikaren Lukas Müllauer, som tog en tredjeplats 2017.

Förberedelser för årets event har varit igång länge. Totalt används 25 000 skruvar, de längsta upp mot 28 cm. Banan byggs på en bas av 160 kubikmeter trä, med huggning och fastsättning av manuella snickarhänder. Nu de sista dagarna före evenemanget ska snön preppas för att erbjuda spektakulära kickers och roadgaps.

Live här på Freeride 20.00

Red Bull PlayStreets sänds live här på Freeride, imorgon fredag 15 februari klockan 20:00.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.